Jazz Fiesta és Időszaki Kiállítások Balatongyörökön 2020. július 23-26.

 

Jazz Fiesta és Időszaki Kiállítások Balatongyörökön 2020. július 23-26.

1. JazzFiesta Balatongyörökön a templom alatti téren július 23.
Ha csütörtök, akkor Györökön szól a jazz!

A nyári szezonban minden héten jazzkoncertekkel várják a műfaj kedvelőit a Kossuth utcában, a műemlék templom alatti kis téren, karnyújtásnyira a Balaton-parttól. A balzsamos esti levegő megtelik a muzsika hangjaival, igazi fiesta hangulatot varázsolva a Balaton-partra.
“Július 9-augusztus 20. között csütörtök esténként 20-23 óra között jazzkoncertekkel várunk Balatongyörök egyik leghangulatosabb kis terén.”
Fellépők:
Loop Doctors

Sebestyén Patrik Quartett

2. Fotókiállítás Balatongyörököna Jüngling Zoltán Közösségi Házban július 17-31.
#balatonilányvagyok” címmel fotókiállítást láthatnak Tóth Viktória fotós munkáiból
A kiállítás megtekinthető hétköznap 9:00-16:00 óráig, illetve szombat 9:00-13:00 óra között.

3. Györöki Nyári Tárlat: Bács Emese festőművész kiállítása a Bertha Bulcsu Művelődési Házban július 11-23.
Bács Emese 1978-ban született Brassóban. 1994-1996 között a Brassói Liceul de Arta (Művészeti Liceum) grafika szakán tanult, majd 1998-2004 között a Magyar Képzőművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. Mesterei: Gaál József, Maurer Dóra
2001-ben Erasmus ösztöndíjjal tanult sokszorosítógrafika és litográfia szakon Milánóban, 2002-ben Ludwig ösztöndíjjal tanulmányúton járt Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában és Marokkóban.
2004-ben diplomázott az MKE festő és vizuális nevelés szakán.

4. Györöki Nyári Tárlat: Varga Patrícia Minerva festőművész kiállítása a Bertha Bulcsu Művelődési Házban július 25 – augusztus 6.
Varga Patricia Minerva a Magyar Képzőművészeti Főiskolán diplomázott festőművész valamint művészeti rajz és művészettörténet szakos középiskolai tanárként, majd ugyanitt posztgraduális képzésen vett részt. Cserediák volt a Hágai Képzőművészeti Akadémián, illetve Erdélyben és Szerbiában több kurzuson is tanult.
A képei megtalálhatók holland és osztrák gyűjteményekben, a német, a nigériai és az észt magyar nagykövetségen, valamint magyar, holland, svájci és német magángyűjtők tulajdonában. Munkáját díjazta a Tóth Menyhért és a Barcsay Alapítvány, valamint „az előző év legkiemelkedőbbnek ítélt képzőművészeti teljesítményéért” Palládium Díjat kapott.
Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Festők Társaságának és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének.

Szeretettel várjuk Önt is a kiállításmegnyitón:
2020. július 25-én, szombaton 18.00 órakor a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtárban.
A kiállítást megnyitja: Szemadám György, Munkácsy-díjas festőművész, az MMA rendes tagja
A kiállított képek a művelődési ház nyitvatartási ideje alatt megtekinthetők augusztus 6-ig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .