IV. Szent István Napi Borünnep – borkóstolás földön és vízen Nagymaroson augusztus 18-19.

Nagymarosról érkezett tájékoztató ünnepi borrendezvényükről. Erre hívjuk fel a figyelmét Minden Kedves Olvasónknak, borbarátnak, borbarátnőnek, a Bikini együttes kedvelőinek.

IV. Szent István Napi Borünnep – borkóstolás földön és vízen Nagymaroson augusztus 18-19.

“Bikini koncerttel, tűzijátékkal 12 borvidék 20 borászatával ünnepel Nagymaros az idén.

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre Nagymaroson a Szent István Napi Borünnep. A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel a Fő tér alsó részén, a Béla király sétányon a Duna partján épül fel a Borutca.
Díszvendég a Mátrai borvidék. Rajtuk kívül 12 borvidék több mint 20 pincészete várja az idelátogatókat mindössze 50 kilométerre Budapesttől.
A Nyugati pályaudvarról óránként induló vonatokkal kényelmesen eljuthatnak a városba.

Augusztus 18-án 10.00 órakor nyit meg a Borutca, ami 24.00 óráig tart nyitva. 19-én 14.00-24.00 óra között kóstolhatják a kíváló borokat. A rendezvény hivatalos kóstoló poharát a Nagymarosi Borbarátok Körének standján vásárolhatják meg, illetve itt válthatják azt vissza.Látogatóink szavazhatnak, hogy melyik bor nyerje el vörös illetve fehér bor kategóriában a “Rendezvény bora”címet.
Mindkét nap színes programok (térzene, táncbemutatók, blues, jazz, utcabál) szórakoztatják az idelátogatókat.
Szombaton egész délelőtt a termelői piacon válogathatnak a helyi termékek közül, délután 3-kor Vinkó József mesél a fröccs történetéről és dedikálja könyveit.
Ezt követően 16.30-kor indul az egyórás borkóstolóval egybekötött hajókirándulás, melyen a Dominium és Szőke Mátyás pincészetek boraival lehet ismerkedni (jelentkezésről és jegyvásárlásról információ a facebook oldalon).
Este a Bikini együttes lép fel. 19-én egész délután zajlanak a programok a kis és nagyszínpadon, este az X-faktor győztes Tóth Andrea lép fel, amelyet a hagyományos lampinos felvonulás és tűzijáték követ.Résztvevő pincészetek: Mátrai Borvidékről többek között Szőke Mátyás és fia, Babiczki, Molnár és Fiai, Dominium, Renée’sd Wine Heaven, Gobri, Nyilas, Dubicz, Csernyik pincészetek és Abasári Bormanufaktúra borait kóstolhatják , Borháló Vác (Molnár Pincészet Mór, Pfneiszl Pincészet Sopron+1 meglepetés), Csányi Pincészet (Villány), Katona Borház (Balatonboglár), Koch Borászat (Hajós-Bajai Borvidék), Laposa Borbirtok (Badacsony), Mokos Pincészet (Villány), Monavin (Áts Károly Tokaj, Balla Géza Erdély), Palkó Borok (Abaújszántó/Tokaj) Sárosdi Pincészet (Szekszárd), Borgarázs Manufaktúra (Dunabogdány) Heininger Pincészet (Nagymaros), Varsányi Pincészet (Eger), VinArt (Villány).”

Köszönjük a tájékoztatót, sikeres rendezvényt kívánunk a Nagymarosiaknak és vendégeiknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..