Húsvéti Programok, Rendezvények Nagyatádon és Környékén 2019. április 19-22.

Ezen a héten fogadta el felkérésünket új Partnerünk a Nagyatádi Tourinform. Ezentúl hétről-hétre követjük és megosztjuk Veletek a Somogy megye déli részén fekvő hangulatos város programjait. Ahogy lógójuk mondja: “a parkok, szobrok és fürdők városa a 68-as főútvonal mentén, a Balatontól 60 km távolságra, Belső-Somogy déli részén fekszik. A tájegységet délről a horvát határ mentén a Dráva folyó határolja, ezen a területen található a Duna-Dráva Nemzeti Park egy része is. A város határában buja erdőkbe juthatunk. A vadban gazdag vidék leg-jellegzetesebb nagyvadja a gímszarvas, de nagy számban megtalálhatók őzek és vaddisznók is. A város 3 fürdővel is rendelkezik,a Termál- és Gyógyfürdő, Termál Strandfürdő és a Nagyatádi Tanuszoda.

Húsvéti Programok, Rendezvények Nagyatádon és Környékén 2019. április 19-22.

1. Húsvéti Játszóház Nagyatádon a Kulturális Központban április 19.  A kézműves foglalkozások mellett lesz még hangszer-simogató és különböző játékok is várják a legkisebbeket!

2. Locsoló Buli Nagyatádon a Kulturális Központban április 20. 23

órától.  A legnagyobb buli a legjobb közönséggel. Éjfél előtt érkező és a büfében fogyasztó vendégek között ezúttal egy üveg pezsgőt sorsolnak ki.
Belépő 800 Ft.

3. Nagyatád Város Napja április 24-28.
Program 24-én
Várostörténeti játék és vetélkedő gyerekeknek a Kulturális Központban-10 órakor óvodások, 14 órakor általános iskolások ismerkedhetnek meg a Nők Nagyatádért Egyesület szervezésében Nagyatád Város történetével és a mai Nagyatáddal.
19 órakor Tóth Vera Quartet Koncert a Városi Sportcsarnokban.

Nagyatád közelében található túracélpont Kaszó község környéke. Az erdőkkel teljesen körülvett település ma leginkább vadászati lehetőségeiről ismert, valamint kisvasútjának, játszótereinek és tanösvényeinek köszönhetően különösen a kisgyermekes családok számára kedvelt turisztikai célpont. Az erre kirándulók kedvence a Kaszói Erdei Vasút a védett sűrű erdőben kanyarog a Baláta tóig.

4. Húsvéti kisvasutazás a Kaszói Állami Erdei Vasúton április 20. 10 és 14 órakor. 
A járat Kaszó megállótól Baláta megállóig közlekedik ahol a gyerekek programja tojáskeresés és nyuszi simogatás.
Idegenvezető kíséretében látogatják meg a Dr. Marián Miklós sétányt
A jegy ára gyerekeknek 700, felnőtteknek 1200 Ft.

5.  Föld Napja a Kaszói Vadász Göri Erdészeti Erdei Iskolában április 24. 9 órától
6.  Virágzó tavasz, túra Lábod-Rinyabesenyő Szilágy-pusztán április 24. 9-16. óra
Tanösvény túra interaktív játékokkal iskolás korú gyerekeknek.A már virágzó tavasz megfigyelése.
Részvételi díj: 1200 Ft/fő

Nagyatádot és a Rinya-völgyét érdemes tervbe venni !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..