Húsvéti programok Dévaványán, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban 2019. április 19-22.

A Kőrös-Maros Nemzeti Park igazgatósága nemcsak a Kőrösvölgyi Állatparkban rendez Húsvéti családi programot, hanem a Túzokvédelmi Látogatóközpontban is. Érdemes célba venni a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontot, Dévaványa és Ecsegfalva között félúton található. A központ külső bemutatóhelyein túzok, illetve különböző magyar őshonos állatfajok testközelből figyelhetők meg, többek között magyar szürke marha, bivaly, rackajuh, mangalica sertés és különböző baromfifajták, melyekről a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársai nyújtanak tájékoztatást az érdeklődőknek. A látogatóközpontból kiindulva tanösvény mutatja be a terület növény- és állatvilágát, illetve a védett területen található kijelölt kerékpártúra útvonalak bejárásához kerékpárbérlésre is van lehetőség. /KMNP/

Húsvéti programok Dévaványán, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban 2019. április 19-22.

Hajnali túzoklesre, madármegfigyelésre, Húsvét vasárnap és hétfőn pedig nyuszisimogatásra és tojáskeresésre is lehetőség nyílik.

Megközelítés:
Budapest és Debrecen felől érkező látogatóinknak a 4-es sz. főútról a Kisújszállási elágazásnál kell letérni, majd továbbhaladni Dévaványa irányába.
Szálláslehetőséget a Látogatóközpont területén tudnak biztosítani. További információk az alábbi telefonszámokon kérhetők: +36 66 483 083, +36 30 445 2409.

Dévaványa, 2018. április 4.
Verekedõ túzokkakasok a Körös-Maros Nemzeti Park területén, a Békés megyei Dévaványa határában 2018. április 4-én.
MTI Fotó: Kovács Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..