Húsvéti Föld Ünnep Szarvason a Kőrösvölgyi Állatparkban 2019. április 21-22.

Ezt a rendezvény-meghívót Kedves Partnerünk, a Szarvasi Kőrösvölgyi Állatpark küldte. A népszerű Állatpark Látogatóközpontja szorosan kapcsolódik Szarvas turisztikai látványosságaihoz. A Dél-Tiszántúl természeti csodáit óvó Kőrös-Maros Nemzeti Park része. Az állatparkban nagyon jó és szórakoztató családi programokkal várják a vendégeket. Az idén a Húsvétot együtt ünneplik a Föld Napjával, ezt a programot szeretnénk megosztani veletek.

Húsvéti Föld Ünnep Szarvason a Kőrösvölgyi Állatparkban 2019. április 21-22.

A teljes tavaszi szünet és ezen belül a Húsvét minden napján nyitva tart az Állatpark. Rügyfakasztó vasárnap, azaz április 21.-én és Vízbevető Hétfőn vagyis április 22.-én pedig kivételes, ünnepi eseményekbe is bekapcsolódhatnak a látogatók. Mivel idén a Föld napja is Húsvét Hétfőre esik, ezért ez még különlegesebbé teszi majd a rendezvényt.

A legkisebb gyerekeket kisállat simogatásra és „nyuszitojás” keresésre, népi motívumos húsvéti arcfestésre invitálják. A felnőtteket Nemzeti Parki védjegyes termékeket bemutató piac várja, ahol maguk a termelők kínálják és kóstoltatják természetbarát módon készülő ízes sajtjaikat, mézeiket, szörpjeiket, lekvárjaikat, egyéb különleges termékeiket.

Húsvét vasárnap népi iparművész vezetésével gyönyörű, hagyományos hímes tojásokat festhetnek az érdeklődők. A saját elkészített alkotását mindenki haza viheti magával, hogy másnap azzal várhassa a locsolókat.

Húsvét vasárnap és Húsvét hétfőn is számos állatparki faj szakmai ismertetője hangzik majd el. Mivel jónéhány állatparki lakó kedvence a tojás, ezért mindkét nap megtekinthetőek lesznek majd tojásos látványetetések is.

A Föld napja alkalmából minden betérő vendégnek lehetősége lesz kideríteni a Föld napi rejtélyt, amit a tanulságon felül apró ajándékokkal is jutalmazunk majd.
Mindenkit nagy szeretettel vár a tavaszi pompájában díszlő Anna-liget egy igazán üdítő és emlékezetes családi kikapcsolódásra!

Sikeres rendezvényt kívánunk az Állatparknak, jó szórakozást a vendégeinek.

Helyszín és elérhetőség:
Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46o 51’29.39” É 20o 31’ 31.57” K
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..