Gyula Város Programjai 2020. szeptember 24-30.

Szeptember 30-ig várja a vendégeket a a 35 méteres óriáskerék a Gyulai Várfürdő szomszédságában. Ez persze csak egy programlehetőség, de még jó néhány kulturális programmal búcsúztatja a szeptembert a Történelmi Fürdőváros.

Gyula Város Programjai 2020. szeptember 24-30.

1. Továbbra is: Gyula (kul)túra – Izgalmas kikapcsolódás az egész családnak!
A Gyula (kul)túra egy feladványokkal fűszerezett városfelfedező játék. Meseszerű térképek segítségével ismerheted meg Gyula főbb látványosságait.
A játékra a jelentkezés online történik.
A Gyalogtúra hossza 2,7 km.-kb. 2 óra (ez változhat, az állomásokon eltöltött idő függvényében)
További részletek és jelentkezés: https://gyulakultura.hu/

2. Dumaszínház Gyulán – Aranyosi Péter és Badár Sándor estje az Erkel Ferenc Általános Művelődési Központban szeptember 24. 18 órától.
Aranyosi Péter:
Tankmániás légpuska-tulajdonos, aki volt már akasztott ember is, persze csak viccből. Elszánt Diósgyőr-szurkoló, közönségszervező, a Rádiókabaré munkatársa, poén-gyáros, a Wekerle-telep egyetlen rúdtánc-idomárja. Borostás tanárember, noha csak hallgatóként látott katedrát. Komolytalan családapa. A számítógépes stratégiai játékok és a stand-up fellépések olykor napokra is elszólítják a gyermekei mellől. Vele van az erő, de érzi, nem jelent jót halottas kocsival érkezni az APEH-be. A Kabinet Rt. buli- és tömegzenekar jobb keze, az ember, aki bosszút forral a saját édesanyja ellen.
Badár Sándor:
A bakterházból indult, és bár az óta a pálya már nem kötött, mégis szinte mindenki humor vonalról ismeri. Többszöri átszállás után a sín-házból végül a Dumaszínházba érkezett, ahol segített letenni a talpfákat. Improvizatív humorista és karakterszínész, aki többrendbeli mozifilm-Szőkítéssel, illetve a szentesi humormaffia tagjaként, poénszervezetben elkövetett, folyamatos viccelődéssel vádolható. Karrierjét mindig is nagyban befolyásolta az állatokhoz fűződő viszonya, így a Boldog lovak mellett Papírkutyákat, egy Citromdisznót, sőt, még egy Vattatyúkot is Kontroll alatt kellett tartania, mielőtt megérintette volna A média diszkrét bája. Manapság hivatásszerűen beszél Badárságokat, és nem panaszkodik, hiszen már a mesebeli Afrika is behódolt neki. Ellenáll az idegen nyelveknek, pedig már egy olasz teleshop-nyelviskolát is elvégzett.

3. “Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében Gyula Városerdőn az Erdei Iskola területén szeptember 25-27.
Néhány példa a programokból: szakvezetéses erdei séták, klasszikus és népzenei koncertek, kézműves foglalkozások, hagyományőrző szilvalekvárfőzés, erdei divatbemutató az újrahasznosítás jegyében, előadás a komposztálásról, bicikli és kenu túra, helyi termékek. Fellépő művészek, együttesek: Pál István Szalonna és bandája, a Muzsikás Együttes, Csík János és a Mezzo, Benedekfi István és Benedekfi Zoltán, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara, az Aurin Vegyeskar, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a Csörömpölők Együttes, a Brass ont he Road.
Bővebben: https://www.visitgyula.com/gyulai-programok/muzsikal-az-erdo-a-korosok-volgyeben1?kezd=2020-09-25

4. Garantált programok a Gyulai várban szeptember 26-án is.
A várban a garantált programokat a Kerecsényi László Íjász Egyesület fegyverbemutatói egészítik ki. 10 órától a lúdtollal írással próbálkozhatnak a látogatók, de természetesen korhű ruhába öltözhetnek majd a gyermekek, egész nap működni fog a kovácsműhely és az erődítmény két sztárja, Boróka és Ábel, a két szalagos álölyv is fellép a szokásos solymászbemutatón.
A programokon várbelépővel lehet részt venni.

5. Almásy-kastély garantált programjai szeptember 26-án is.
A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont az állandó- és az időről-időre megújuló időszaki tárlat mellett szombatonként garantált programokkal is várja a tartalmas időtöltésre vágyó családokat, érdeklődőket.
A hónap utolsó szombatján 15 órai kezdettel
Magyarnak való úri passzió címmel előadás a főúri vadászatról, majd róka simogató
A részvétel díjtalan.

6. Csillagászati napok Gyulán az Almásy-kastélyban szeptember 27.
Rendező: a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközponttal közösen a Magyar Napfizikai Alapítvány.
Bővebb információ és részletes program: https://www.visitgyula.com/gyulai-programok/csillagaszati-napok-gyulan?kezd=2020-09-26

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .