Gyula Programjai és Kiállítások a visitgyula.com oldalán 2020. január 16-22.

Gyula Programjai és Kiállítások a visitgyula.com oldalán 2020. január 16-22.

1. Santa Driver koncert a Várszínház Kamaratermében január 16. 19 órától.
2006-ban alapította Kézdy Luca jazzhegedűs és Szesztay Dávid multiinstrumentalista, zeneszerző. A trió harmadik tagja Szegő Dávid, aki 2015-ben csatlakozott a zenekarhoz. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, world music, és a szabad zene metszetében talált meg. Hangzásukat meghatározza a rendhagyó felállás (hegedű-basszusgitár-dob), Kézdy Luca különleges, narratív hegedűjátéka, színes és dallamos basszus szólamok, és az apró, izgalmas történésekkel teli, mégis energikus dobolás.

2. A “képalkotás folyamata” kezdetektől napjainkig – A Székely Aladár Fotóklub nyitott napja a magyar kultúra napja alkalmából a Kohán Képtárban január 17.
A Kohán Képtárban rendezendő, térítésmentesen látogatható eseményen csupa-csupa különlegességgel, például a képalkotás, valamint a nagyítás hagyományos folyamatával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Arra is lehetőség adódik, hogy szemügyre vegyék Vágvölgyi Mihály 6-800 darabos fényképezőgép-gyűjteményének legizgalmasabb példányait.

3. Vár a Vár minden szombaton 10 órától.

4. Alkotóház az Almásy-kastély évszázadaiból január 18. 10.30-tól.
A barokk kori alkotóházat minden hónap utolsó előtti szombatján tartják, s nagy népszerűségnek örvend, főként a gyermekeknek körében. A délelőtt fél 10:30-tol kezdődő elfoglaltság keretében ékszerdobozt, legyezőt és ezernyi más érdekes holmit készíthetnek a kézművesség iránt érdeklődő ifjoncok.

5. Toldi film vetítése a Várszínház Kamaratermében január 20-21. 18 órától
A részvétel regisztrációhoz kötött.

6. Magyar Kultúra Napja a Vígadóban január 22. – Évfordulók viharában – A Budapesti Filharmónia Társaság Zenekara koncertje 18 órától.

Közreműködik: Vargáné Menyhárt Zsuzsanna (fuvola)
Vezényel: Medveczky Ádám, Kossuth-díjas karmester és Somogyváry Ákos karnagy, az Erkel Ferenc Társaság elnöke
Az est házigazdája: Becze Szilvia
Ingyenes rendezvény.

Kiállítások:
Babakiállítás a Gyulavári Kastélyban január 31-ig.

Fonalvarázs kiállítás a Gyulavári kastélyban január 20-ig

Kincsek őrzője – 150 éves a gyulai Erkel Ferenc Múzeum március 15-ig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..