Gasztronómiai Rendezvénykörút 2018. február 16-18.

A Farsang Farka hétvégéjén már utolért bennünket a “röficsömör”, ezért nem tettünk rendezvénykörutat, pedig lett volna disznós rendezvény bőven :
Böllérfesztivál Kakucson, Nemesbörzsönyben, Ónodon
Farsangi Disznótoros Szigethalmon, Szarvaskenden, Orosházán, Kisteleken, Ajakon, a Vajdaságban Bácsfeketehegyen, a Felvidéken Almáspusztán és Paláston, Lencse és Hurkafesztivál Nemesvámoson, Kocsonya Szépségverseny Badacsonytördemicen, Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál Kapuváron, Fehérhurka Fesztivál Sellyén, Hurka és Kolbászfesztivál Baján, Szentpéterszegen, és persze a Szabadság téri Mangsalicák, ha jól számolom kb. 20 “röfivesztő” rendezvény.

Hamvazó Szerdára véget érnek az antifogyókúrás rendezvények, a Torkos Csütörtök után pedig javában nyakunkon a nagyböjt. Na NEM !!! – azért, ha körülnézünk, találunk nehány gasztrorendezvényt, amelyek miatt szünetet rendelhetünk el a Nagyböjtben a gasztrorendezvények kedvelőinek.

Gasztronómiai Rendezvénykörút 2018. február 16-18.

1. Pesterzsébeti Disznótoros Fesztivál a Csiliben február 18.
Pesterzsébeten sem találtak különleges programot a farsangi disznótoros vidám mulatságára. Indul a Kolbásztöltő verseny, 3-10 fős csapatok nevezhetnek be. A meghívott fellépők Kis Grófo, ifj Vajda Gyula és népi zenekara, Csili Népdalkör. A belépő 500 Ft. A a kóstolásért, az italokért és bármi egyébért fizetni kell. A tombolajátékon az árusok ajándékcsomagjait lehet megnyerni (sonkát, kolbászt, zsírt, vásári csecsebecséket, vattacukrot, fánkot, stb).

2. Veresegyházi Kürtöskalács és Forralt Bor Fesztivál február 17.
A hangulatos Budapest közeli település hagyományos rendezvényére az idén is érdemes ellátogatni annak, aki szereti a különleges kürtöskalácsokat, fűszeres forraltborokat. Az ingyenes rendezvényen fellépők és gyerekprogramok várják a vendégeket.

3. Disznóvágás Vecsésen a Tájháznál február 18.
A Vecsési Tájházért Alapítvány, a Kulturverein-Vecsés, a Német Nemzetiségi Önkormányzat rendezésében vidám sváb disznótoros részesei lehetnek az ide látogatók.

4. Farsangi Fánksütés és Táncház Lovasberényben a Műv. Házban február 17.

5. KunfehérTor a Kunfehértói Tájháznál február 17.
Vidám Alföldi disznótoros fellépő népi zenekarokkal, táncegyüttesekkel, Bunyós Pityuval. Előre rendelhető reggeli, ebéd, vacsora 1500, 2 étkezéssel 700 Ft.6. III. Nagymágocsi Disznótor a Petőfi Műv. Központnál február 17. /Csongrád megye//videkihalozat.eu/
A Csongrád megyei nagyközségben Mágocsi szokások szerint hirdetik a hagyományőrző falusi disznóvágást. Befizethető toros reggeli /600 ft/ után malacfogó verseny, kolbásztöltő verseny után befizethető toros ebéd /600 ft/ a frissen sült hurkából, kolbászból. A fellépő sztárvendég Postás Józsi. A vacsora Csülökpörkölt /800 FT/

7. XII. Kevi Böllértalálkozó Túrkevén február 16-17. a Termál- és Élményfürdő melletti Kempingben.
Nagyhírű rendezvény sokfelől érkező böllércsapatok részvételével. Az általuk készített ételeket folyamatosan megkóstolhatják az érdeklődők, így hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orjalevest, toros káposztát. Kirakodóvásár, gyerekprogramok, a vidám hangulatú találkozón malacsütés, pálinka kóstoló, a rendezvénysátorban fellépők szórakoztatják a vendégeket. A belépő 700 Ft.Este a vacsorán tálalják a disznótoros fínomságokat, házi süteményekkel.
8. I. Nyírségi Disznótoros Fesztivál Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfaluban február 17.
A Múzeumfalu bemutató rendezvénye egyben a XVII. Nyírségi Nemzetközi Böllérverseny is. Két alverseny is helyet kapott: a Pálinkaverseny és a Kolbásztöltő Verseny.

9. XI. Lápi Disznótoros Nagyecseden február 17.
A távoli Nagyecsedben is a hagyománys Szabolcsi disznótoros szertartásával, ízeivel ismerkedhetnek meg a vendégek. Lesz tájjellegű főzőverseny és gasztronómiai bemutató, fellépnek hagyományőrző csoportok, bemutatkozik az Ecsedi láp múltja, népi mesterségei. A mozgalmas napot Disznótoros mulatság zárja.

10. II. Újévi Böllérfesztivál Egerben a Kisasszony Piacon február 17-18
Társrendezvényei:      IV. Gasztronómiai Vásár                                                 II. Országos Kézműves Találkozó – Országos Kézműves és Népművészeti Vásár                                                                                                         II. Kavalkád – Országos Kirakodó Vásár                                                                      II. Pannon Bormustra – Borkóstoló és Borvásár.

Forrásaink és az illusztráló képek a rendezvények honlapjairól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.