Gasztronómiai Rendezvények 2019. március 15-17.

Jöhet a Nemzeti Ünnep, jöhet a Húsvéti Nagyböjt, gasztronómiai rendezvényeknek nem lesz híja a március 15-i hétvégén sem. Érdemes még az ünnepi hétvégén is rendezvény-körutat tenni közöttük.

Gasztronómiai Rendezvények 2019. március 15-17.

  1.  II. Márciusi Gasztro Mustra és Kézműves Vásár Siófokon a Hajóállomásnál március 15-17.
    A Balaton déli parti “fővárosában” 18-án kezdődik a Tavaszi Fesztivál. Előjátéka a három napos ingyenes gasztrofesztivál. A hajóállomás környéke megtelik kitelepülő árusokkal, vásározókkal, finom illatokkal. A rendezvény honlapját idézve a következőre számítsanak a Siófokra érkezők: grill ételek és sült halak, rétesek, kenyérlángos, kürtőskalács, juhtúrós lepény és más finomság. A kézműves árusaink házi sajttal, különféle mézekkel, üvegékszerekkel és kerámia tárgyakkal várják az érdeklődőket 10 órától.

2.  X. Toros Pálinkafesztivál Szegeden a Széchenyi téren március 14-17.
Szeged népszerű szezonnyitó rendezvénye az idén is tovább bővül. Az országból érkező húsipari kistermelők, pálinkafőzdék termékei és a kézműves gasztronómia mesterei sok látogatóra számíthatnak. Ezzel együtt nő a fellépők száma és kulturális szórakoztató kínálata is.
A program 14-én a Torkos Csütörtökkel és Pálinkaversennyel kezdődik. 15-én ünnepi és szórakoztató programokkal folytatódik. Felvonulnak a Pálffi Huszárok. a sztárfellépő Varga Miklós, de lesznek táncosok, népszerű slágerek, mulatós zenék és mások.
Március 16. fő programja a Böllérverseny. Sztárfellépő Kovács Kati. 20 órakor kezdődik a Toros utcabál.
Március 17. Káposztafőző nap főzőversennyel, különleges motorok találkozójával, rock és blues zenével. A záróprogram Road Show-Az ország tésztája.

3.  VI. Szoboszlói Toros napok Hajdúszoboszló több helyszínén március 15-17.
A Hajdúsági disznótoros hagyományok ünnepe nyitja meg az idén is a Szoboszlói Gasztrokuturális programok sorozatát. Az már természetes, hogy a számos népi és táj jellegű étel mellett helyet kapnak a magyar pálinkák és borok is. A pénteki napon a “Mindvégig veletek voltunk” – Lengyel-Magyar Hagyományőrző napot rendezik. Az ünnepen 1848-49-es katonai hagyományőrző csoportok díszőrsége és felvonulása a Szent István Parkból a Rendezvénytérre.16 órától zárásig fergeteges program Szatmári verbunkossal, lengyel ének- és néptánccsoporttal, a Bihari Banda ünnepi műsorával, 20.30 Az Operett Voices Társulat műsora, sztárvendég: Szulák Andrea, 22 óra Illés-Fonográf koncert program a Hangfogó együttes előadásában.
16-án 12 órától Toros mustra a hurkák-kolbászok között, 14 órakor Kolbászfaló verseny, 17 órakor felelevenítik a térség böllérhagyományait, 19.30-kor Tréfás vigadalom a Bihari Bandával, az operett est vendége Homonnay Zsolt.
22 órától SáToros utcabál.
A zárónapon 12 órakor Toros tippekkel kezdődik a program, utána magyar nóták, Tele Band együttes, eredményhirdetés. Záróprogram a PandúRock együttes koncertje.

4. II. BBQ forradalom Zebegényben a Füstölgőben március 15.

És még ez nem minden, az ünnepi hétvégén 3 nagy tavaszi édesség és csokifesztivál is borzolja a fogyókúrázók idegeit.
5.  II. Csokoládé és Édesség Fesztivál Tatán a Günther Arénában március 16-17.
6. Családi Csoki Napok Kecskeméten a Granada Konferencia Wellness és Sport Hotelben március 16-17.
7. VII. Debreceni Édességfesztivál és Vásár március 16.17.

Források és illusztráló képek a rendezvények honlapjai.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..