Gasztronómiai Kiskörút 2018. március 2-4.

Március első hétvégéjén sem érik egymást a téli és tavaszi gasztronómia rendezvényei, de az öt féle gasztroprogramból kettő Budapesten, egy a Csepel-szigeten, egy az Alpokalján és a tavasszal szaporodó édesség fesztivál Zalaegerszegen megérdemel egy Gasztro-Kiskörutat.    Sajnos  a várható rossz idő miatt a Lajosházai rendezvényt elhalasztják,  viszont 28-án megérkezett a Mezőkövesd és környéke programkínálójában a Cserépfalvai Forralt boros disznótoros – szabadtéri gasztro-party  híre !!!

Gasztronómiai Kiskörút 2018. március 2-4.

1. Magyar Ízek Tavaszi Vására a Várkert Bazárban a fedett a Rendezvénytéren március 3-4. 
A beküldött új gasztrovásárról bővebben itt olvashattok.

2. VI. Budapesti Halfesztivál 2018. a Műcsarnok melletti parkolóban március 2-4. 
A halfogyasztást népszerűsítő hagyományos rendezvény új helyszínen várja a halételek kedvelőit és kedvelni vágyóit. A Műcsarnok búszparkolójából ezen a hétvégén nem a sítúrára induló buszokra várnak az érkezők. Az ingyenesen megtekinthető rendezvényen megismerhetitek halfogyasztás jótékony hatásait, amely kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére. A halparádén szó lesz a vizek tisztaságának megőrzéséről, az Öreg folyó természeti értékeiről. Több, mint 100 hazai és nemzetközi halétellel várjuk a látogatókat. Az eseményen minden halból készül, még a kolbász és a tepertő is. Lesz óriásbogrács, óriásharcsa sütés, harcsa szalonna füstölés és még megannyi különlegesség.

3. X. Télbúcsúztató Faludisznótor Szigetújfaluban március 3.


A hangulatos falu hagyományőrző rendezvényéről bővebben a Ráckeve és Környéke programjai között olvashatjátok.

4. V. Pincés Kemencés Böllérverseny Lukácsházán március 3. 

FIGYELEM !!!


Az Alpokalja kis faluja Kőszegtől 7, Szombathelytől 13 km-re fekszik. Dombos részén a Csömöte Szőlőhegyén a borászati rendezvények mellett nagy népszerűségre tett szert a hagyományos március elei gasztronómiai találkozó. A Térségi Böllérverseny helyszíne a Csömötei Biotájház és környéke. Szereplői 16 disznó, 16 település, 16 pincés, kemencés helyszín. Hagyományos Böllérverseny, sok finomsággal, kóstolási lehetőséggel, a pincék nedűivel, kemencés ínyencségekkel.

5. Édesség Napok – Csokoládédays Zalaegerszegen a Keresztury Dezső Művelődési Házban március 3-4.  
Nem kimondottan a fogyókúrához kapcsolódó rendezvény sok meghívott csokoládé készítő céggel, kiállítóval, sok kóstolási lehetőséggel. A gyermekeket csokisuli, édes kézműves foglalkozások, színpadi műsorok, előadások, és sok más édes programmal várják. Lesz amatőr tortaverseny, a helyi cukrászdák és vendéglátók indltanak a Zalaegerszeg Tortája címért.

6. II. Forralt boros disznótoros – szabadtéri gasztro-party  Cserépfaluban  a Berezdi Pincesoron március 3. 

Sikeres gasztrorendezvényeket, jó étvágyat, jó szórakozást kívánunk minden részvevőnek, vendégnek.

Forrásaink: a rendezvények honlapjai

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.