II. Gasztronómiai és Borászati Rendezvény Kőrút. 2017. december 1-3.

A Szent András napi hétvégén rendezvényözön árasztotta el a Disznó-gasztronómia, a Borászat, “Pálinkászat” kedvelőit. Az Advent második vasárnapján, Mikulás közeli érkezésének hírére kegyelmet kaptak a röfik. Végig böngésztük a kínáló oldalakat, és néhány olyan rendezvényt így is leltünk Adventen és Mikuláson kívül. Kiemeltük a gasztroval és borral szorosabban kapcsolódókat.

 II. Gasztronómiai és Borászati Rendezvény Kőrút 2017. december 1-3.

1. András napi Disznóvágás Mórahalmon az Aradi tanyán december 3.  
A Mórahalom melletti megújult tanyaépület környékén, az Élménybirtokon reggel 8-tól egy igazi disznóvágás hangulatát élhetik meg azok, akik ezen a napon ide érkeznek. Elleshetik, hogyan készülnek a Dél-Alföldön a hagyományos disznótoros ételek, és este a nap zárásaként meg is kóstolhatják azokat!

2. VII. Vadkolbásztöltő Fesztivál Mikóházán a Sportpályán december 2.  
A Borsod megyei bortelepülésen is egy héttel elcsúsztatták az András napi Disznótorost a hagyományos Vadkolbásztöltő Fesztivál kedvéért. A nap mégis a hagyományos disznóvágás szertartásával kezdődik 7.30-kor.
9-től kezdődik a Kolbásztöltő csapatok versenye. 15 órakor eredményt hirdetnek a benevezett fogópálinkák és az elkészült vadkolbászok versenyzőinek. Közben szórakoztató programok fellépőkkel. A vendégek egész nap vásárolhatnak az Ízőrző Egyesület által készített ételekből. A belépés helyi lakosoknak és versenyzőknek ingyenes, a vendégeknek 600 Ft.

3. A III. Balatonlellei Karácsonyi V ásár és I. Balatoni Gasztro Piknik december 2-3. 
A Balatonlellei Yachtclub rendezvényén karácsonyi hangulat, II. Mikulás Regatta mellett a 2017-es Balatoni borok bemutatása, a tó környéki gasztronómia ünnepe több település éttermeinek, pincészeteinek a részvételével, élőzene kísérettel jó szórakozásnak ígérkezik.

4. Hot Chokolate Fesztivál Budapesten a Szent Gellért téren a Hotel előtt december 1-2-3. 
A fesztivál főszereplője a közkedvelt téli itóka, a Forró Csokoládé. Erre az alkalomra a kiállítók a fapados finomság variációit is magukkal hozzák. Lesz fűszeres, gyümölcsös, magvas, édes és keserű csokikülönlegesség is.

5. VI. Jóság Süti Napok Győrben a Széchenyi téren december 1-2.

A jótékonysági rendezvény egyik jelentős mozzanata Győr adventi programsorozatának. A segíteni vágyók saját készítésű süteményeiket, befőtteiket, lekvárjaikat, kézműves finomságaikat hozzák ide. A rendezők szeretettel várják a magánszemélyek, óvodák, iskolák, munkahelyi közösségek gasztronómiai felajánlásait, valamint az adventhez, a karácsonyhoz kapcsolódó kézműves termékeit!
A Rendezvény mottója: Hozz bármit, aminek a terített asztalon helye van!

Ebben az évben ismét a Magyar Gyermekmentő orvosi gépkocsiját szeretnék támogatni, most egy mobil ultrahang készülékkel, amely a traumás sérült belső szervi állapotáról ad kielégítő információt, már a kórházba szállítás alatt. Sok sikert kvánunk !!!

6. Vörös Balaton III. Csopakon a Jásdi Borteraszon december 2.


A Balatonhoz szorosan hozzátartoznak a legfinomabb fehér borok aromái. Akinek Csopakról az Olaszrizling íze ugrik be, ezen a rendezvényen szembesülhet a Balaton Vörös Boraival.

7. XIV. Forralt Bor Főzőverseny Badacsonytördemicen december 1-2. 
A rendezvényt a nemrég elhúnyt Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező, a település díszpolgára emlékére rendezik. A Forralt Bor készítésében versengő csapatok szombaton mérik össze tudáskat, szórakoztató programok mellett. Pénteken 17 órától Cserhalmi György beszélget Kerecsényi László filmesztétával Makk Károlyról, utána levetítik az Egy erkölcsös éjszaka filmet.

8. “BorYssza” Tokaji Túra a Tokaji Borvidéken december 2.


A BorYssza Baráti Kör meghív minden borbarátot, borkedvelőt a BorYssza Borvidék Túrára. A túra a borvidék 5 borászatába viszi el a résztvevőket, ahol megismerkedhetnek a borászatokkal, a borkészítőkkel, a borokkal.
A túra tervezett állomásai a következők: Harsányi Pincészet (Sárospatak), Naár Családi Pincészet (Hercegkút), Illés Pince (Erdőbénye), Homoky Pincészet (Tállya), Hímesudvar (Tokaj)
9. Ugyanezen a napon Adventi Aszú Kóstolót rendeznek a Tarcali Szedmák Pincében.

Forrásaink: a rendezvények honlapjai, Facebook képei, Tokaj-turizmus honlapja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.