Farsangi Gasztronómiai Rendezvénykörút 2020. február 7-9. I. oldal.

A hónapforduló 5 gasztronómiai rendezvénye után a február 7-9. hétvégén már 15 rendezvényt járunk körbe pár mondatos Gasztronómiai Rendezvénykörútunkon. Két oldalra osztottuk, és a helyhiány miatt a lerövidített programoknál utalunk azok teljes elérhetőségére.

Farsangi Gasztronómiai Rendezvénykörút 2020. február 7-9. I. oldal.

1. XIII. Budapesti Mangalica Fesztivál a Szabadság téren február 7-9.
A “göndör röfik” Fesztiválsorozatát ismét élvezhetik a Budapestiek és a vendégek. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.
A teljes ismertető a http://mangalicafesztival.hu/ oldalon.

2. A Falu Disznótora Biatorbágyon február 8. a Juhász Ferenc Műv. Központnál.
Népszerű hagyományos rendezvény a biatorbágyi disznótor. Fedett, tágas vendégtér és a hagyományos vendégszeretet várja az érdeklődőket, akik bepillanthatnak a paraszti élet egyik legnagyobb eseményébe a pörzsöléstől egészen a sült kolbász kóstolásáig.A ceremóniamester idén is Bede Róbert mesterszakács!
Teljes program: https://juhaszferencmk.hu/program/a-falu-disznotora/

3. VII. Vecsési Böllérverseny február 8-9.
A böllércsapatok versenyén hagyományos disznóvágás, házias disznóságok készítése és kóstolása várja a vendégeket.

4. VIII. Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál Nemesvámoson február 8.
Veszprém közelében a község Új Sportcsarnoka a helyszín, a belépődíjből befolyt összeget jótékonysági célokra használják. A benevezett csapatok Hurkakészítő versenyre és Lencseétel főzőversenyre jelentkeztek. A fínomságok mellett fellépők, termelői piac, gyerekprogramok és egyebek. Belépő 500 Ft.
Teljes program: https://veszpreminfo.hu/record/viii-vamosi-lencse-es-hurkafesztival

5. XI. Fonyódi Kolbászfesztivál a Városi Sportcsarnokban február 7-8-9.
A téli Balaton legnagyobb és leghíresebb Gasztronómiai Fesztiválja igen népszerű program. A versenyző kolbimesterek mellet a kézműves és termelői vásáron kóstolási és vásárlási lehetőségek várnak.
Részletes programok a fesztivál Facebook oldalán:  https://www.facebook.com/fonyodikolbaszfesztival

6. X. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál a Városi Sportcsarnokban február 8.
A város egyik legnépszerűbb rendezvényén száztíz, hatfős csapat tölti majd a kolbászt – ugyanis ekkora a városi sportcsarnok befogadóképessége.https://www.iranypecs.hu/hu/cikk/x-nemzetkozi-kolbasztolto-fesztival

7. IV. Kiskőrösi Városi Disznótor február 8.
Főszervező: Kiskőrösi Gazdakör Egyesület
Társszervezők: Kiskőrös Város Önkormányzata és a Kőrösszolg Kft.
Segítenek a lebonyolításban még: a Petőfi Sándor Művelődési Központ dolgozói kollektívája, valamint a Szivárvány Néptáncegyüttes tagjai.
Teljes program a plakáton.

Folytatás a II. oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .