Farsangi Disznótorosok, Böllérversenyek 2018. január 25-28.

A Farsangi Mulatságokon nemcsak a zene, tánc, közös vigadalom búcsúztatja a telet, de ismét fő szerepet kapnak a hasmelegítő fínomcágok is. Most a következő hétvége disznóságairól és más hasonlóról írtunk rövid összefoglalót. Ha nem haragudtok meg érte, ezúttal már nem ecseteljük azt a folyamatot, miként alakul át a vágásérett röfi Hurka-kolbásszá.

Farsangi Disznótorosok, Böllérversenyek 2018. január 25-28.

1. Edd meg amit főztél, avagy látványdisznótor a Bálna előtt január 25-26.   Sajnos a rendezvény dátuma nem megerősített, valószínüleg a plakátjáról és a honlapjáról lemaradt a 2014-es dátum. Elnézést kérünk.

2. Tradicionális Sváb Disznóvágás Budaörsön a Heimatmuseumnál január 27.
A Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat hagyományos disznótorosa az idén sem okozhat csalódást vendégeinek, részvevőinek. A Wuderschi svábok ragaszkodnak hagyományaikhoz. A sváb disznóvágásra (Sautanz) a Jakob Bleyer Helytörténeti Múzeum (Heimatsmuseum) udvarában kerül sor. A disznóvágás eredményeiről, fínomságairól a február 4-i farsangi Batyusbálban (Binkerlball) győződhetnek meg a vendégek.

3. V. Vecsési Böllérverseny január 27.


A Vecsési disznólkodás is sváb gyökereken alapszik. A Főuton kezdés 6.30-kor. Amíg a böllérek munkálkodnak, forralt bor, pálinkák, hurka, kolbász és savanyúság árusítás várja a vendégeket! Délután hagyományőrző csoportok fellépése szórakoztat. Fellépők: Labdarózsa Népdalkör,
a Grassalkovich iskola tánccsoportja (Flinke Beine Tanzgruppe)
Grassalkovich iskola 4.d. osztálya (Jugendliche Rosmarein)
Rosmarein Tánccsoport

4. V. Fehérvári Kolbásztöltő Verseny Székesfehérváron a Mohácsi Busókkal a Jancsárkertben  január 27.A hagyományos helyszínen, a Jancsárkert termelői és biopiac területén, fűtött nagy sátorban várják a vendégeket. 13 óráig nyitva a piac is, a csarnok és a sátor között Gasztro utcát teremtenek. Kísérőprogram egész nap zene és műsoros fellépők. A fesztivál vendégei mohácsi busók és a mohácsi Poklade zenekar. A fesztivál műsor fő látványossága a mohácsi busók tánca, játéka és a Pokládé zenekar fergeteges délszláv zenéje.
Illusztris kolbásztöltők is asztalhoz állnak, sportolók, települések csapatai, újságírók, média csapatok. Több mint 400 kg hús lesz betöltve és ebből mintegy 400 méter kolbász tekeredik majd.

5. Farsangi Toros Party a Siófoki Hajóállomásnál január 27-28.
A Siófoki kikötőben is lesz kolbásztöltő verseny, ide is Busó vendégek érkeznek és fellépnek. A két napos programban szórakoztató fellépő csoportok, vasárnap 10.30-tól Toros futás és Családi kincsvadászat. 16:00-19:00 Toros záróbuli Jakocska Tiborral.

6. Farsangi Disznótor Noszvajon a Várkúti Túristaházban január 26-28.
A Várkúti Túristaház, a téli Bükk szépsége ad helyszínt a disznótornak. Három napos program szállással, disznótoros fínomságokkal várja a vendégeket. Fogadásuk péntek este pálinkával és forraltborral. Szombaton hagyományos disznóvágás után hegyi túra. Vasárnapi túra vissza Noszvajra a Barlanglakásokhoz. Bővebb információ a program honlapján: https://kaptarko.hu/2018/01/01/farsangi-disznotor-varkuton/

7.Forralt boros disznótoros – szabadtéri gasztro-party Cserépfaluban a Berezdi Pincesoron 2017.  január 28.
Elnézést kérünk a Cserépfaluiaktól és olvasóinktól, de a 2017-es rendezvény tévedésből került be 2018-ban.

Azt gondoljuk, ez a választék elég egy laza farsangi hétvégére, jöhet a Nagyböjt !
Forrásaink és fényképek a rendezvények honlapjai.   Sajnáljuk, hogy két rendezvényben is téves információt adtunk meg. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.