“Elűztük a telet Nyimben február 23-án.”

Részlet a Nyími Önkormányzat februári hírleveléből:
A Balatonközeli hangulatos kis falu 826 éves. A múlt birtokiratait tanulmányozva feltételezhetik, hogy Nyim első írásos említése a székesfehérvári keresztesek 1193-ban kelt birtokmegerősítő oklevelében olvasható.
A 4. születésnapját ünneplő  Nyími Hírlevél beszámolót küldött a februári Farsangi Bálról. Közzétesszük, hadd olvassa mindenki, aki kíváncsi egy Somogy megyei falu farsangi mulatságára.

“Elűztük a telet Nyimben február 23-án.”

“Hideg, de napsütéses idő köszöntött ránk farsang napján,így remek alkalom adódott a télűzéshez. A jelmezesek mindent meg is tettek ennek érdekében, hiszen 15:45-kor már izgatottan készülődtek aprók, nagyobbak, és a vállalkozó szellemű felnőttek, hogy ötletes és látványos jelmezeiket a zsűri elé tárják.
Az ítészeknek nem volt könnyű dolguk, hiszen minden kategóriában kitettek magukért a versenyzők, és nem mindennapi ötleteikkel magasra emelték a képzeletbeli mércét.A mini kategóriában a cica győzedelmeskedett, az ovisok közül a kandúr és unikornis fej-fej mellett 3. helyezést érte el,őket követte Olaf a mulatságos hóember és a legjobb jelmez a körhinta lett.
Az alsósoknál az űrlény állt a képzeletbeli dobogó alsó fokára, majd a két második – Aladdin és az akvárium lett, és elsőként a salátatál örülhetett.
Felsősöknél a tűpárna és a cocacola lány érte el a harmadik és második helyezést és a törzsfőnök vitte el az első díjat.
Csoport kategóriában az indián és a tigris, a séf és a főtt rák mellett az első helyezést az esőfelhő és szivárvány nyerte el.
A felnőttek ismét kitettek magukért: a félelmetes (és egyben szomorú) szamurájok, és a selymes kimonókban tipegő gésák megosztva nyerték el az első díjat. A zsűri munkája a jelmezesek értékelésével még nem ért véget, hiszen az ínycsiklandozó fánkok, és a finom forralt borok kóstolása még rájuk várt.
A legjobb fánkot Pazdoráné Frikton Ágnes, a legfinomabb forralt bort Papp László készítette. Ők jövőre ismét várják kihívóikat, mert egyelőre legyőzhetetlennek bizonyulnak.
A délután folyamán rengeteg értékes tombola talált gazdára, és gyermekek-felnőttek kedvükre fogyaszthattak a finomságokból.

Köszönjük a Nyimi Hagyományőrző és Kulturális Egyesületnek ezt a tartalmas délutánt, a zsűri  tagjainak a közreműködést, és a felajánlóknak a sok finom süteményt és tombolatárgyat.”

Köszönjük a beszámolót.

TÖBB, MINT A BELFÖLDI RENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK, PROGRAMOK KEDVCSINÁLÓJA, NÉPSZERÜRŰSÍTŐJE! AZ ÚJ FŐOLDAL MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN. TÁJÉKOZTAT, TANÍT, SZÓRAKOZTAT!