Eheti Bornapok, Borfesztiválok, Pálinkaversenyek 2018. július 6-8.

Nincs jobb egy forró nyári napon meginni egy pincehideg minőségi bort, esetleg fröccsöt, talán egy kupica hideg pálinkát. Hogy hol ? Na ezzel bővebben foglalkozzunk !!!!

Eheti Bornapok, Borfesztiválok, Pálinkaversenyek 2018. július 6-8.

1. Csopaki Fröccsöntő és Pálinka Napok július 5-7.
A Fürdő utcai parkoló a helyszíne az idei Pannon Pálinka és Párlatverseny eredményhirdetésének. A három napig tartó Pannon Pálinka Napokon Csopakon bőven lesz alkalom végigkóstolni a kínálatot.
6-án a balatoni borok a szereplők. Lesz borverseny, Borlovagrend felvonulása.
Fellépnek: 5-én 19.00 Stand-up – Erdei Sándor, 20.00 Balkán Fanatik, 22.00 Pető Ádám gitárkoncertje
6-án 20.00 Fourtissimo Együttes koncertje, 22.00 Lenthár Balázs akusztikus gitárkoncertje
7-én 18.30 BELAU, 20.00 Füred Dixieland Band, 22.00 Grunting Pigs Duo

2. Rozé, Rizling és Jazz napok Veszprémben július 6-15.
A Veszprémfest részprogramján az Óváros téren felsorakoznak a Balatoni Borvidék neves borászatai kőrben a tó mentén. Eljönnek az egyre híresebb Junior Borászok válogatásaikkal. Érkeznek a gasztronómia neves képviselői, a Kaltenecker kézműves Sörfőzde.
Esténként 18-tól éjfélig neves zenekarok, sztárok adnak koncertet.

3. V. KeszthelyFest több helyszínen július 6-8.  A bor összehoz Keszthelyen – VII. belvárosi Borfesztivál.
A nagy fesztivál részeként a Fő téren és a Sétálóutcában több mint 20 ismert borászattal és gasztronómiai különlegességekkel várják a vendégeket.

4. XIII. Cserszegtomaji Bornapok július 6-8.
A a Cserszegi Fűszeres borszőlő hazájában pergő három napos programsorral várják az ide érkezőket. Lesz Hagyközségi Borverseny, kitelepülnek a borászatok, borházak, kézműves vásár sem hiányzik. Nagy a fellépők skálája, esténként bál zárja a napokat. Lásd a mellékelt plakáton.

5. Soltvadkerti Borfesztivál a Vadkerti-tónál július 6-8.
A hogy az illik, Soltvadkert két nyári nagyfesztiváljának a témája a bor és a sör. Soltvadkert környéke híres homoki borairól. A Vadkerti tó partján zajló borfesztivált a helyi szőlőtermesztéssel foglalkozó gazdák és vállalkozások igénye hívta életre. A Hegyközség szervezésében zajló rendezvény óriási népszerűségnek örvend. A családias hangulatú eseményen a gazdák arra törekednek, hogy a jó minőségű borok mellett a nagyszámú érdeklődőt szakmai dolgokról is tájékoztassák, és alkalmat adjanak sok kóstolási lehetőségnek. a
Az három napos programsorban a szokásos kézműveseken, gyerekprogramokon kívül neves fellépők gondoskodnak a szórakoztatásról.
Köztük a Nemesnádudvari Német Nemzetiségi Hagyományőrző Tánccsoport, Bogárzó citera- együttes, Kecel. A szombati sztár a Zanzibár, a vasárnapi a Karthágó együttes.

6. Őszibarack Fesztivál és Falunapok Szatymazon július 6-7.
Hogy kerül egy gyümölcsfesztivál ebbe a bor és pálinka gyűjteménybe ? Ilyen zöldet csak az kérdezhet, aki még nem kóstolt őszibarack pálinkát. Nézzen szét Szatymazon !

7. XXII. Egri Bikavér Ünnep az Érsekkertben július 5-8.
A város legnagyobb és legnépszerűbb ingyenes fesztiválján számos egri borász kiváló borokat és a város legjobb éttermei az italokkal harmonizáló ételeket kínál az érdeklődőknek. Ahogy már tavaly is, az Egri Bikavér és az Egri Csillag borok mellett a helyi termelők rozé borai is ott lesznek a kínálatban. A két híres bor színpadán pergő programsorok. 7-én 16.00 Traktorok és veterán járművek felvonulása, 19.00 Az Egri Bikavér Lovagrend borlovagavatási ceremóniája, a Borünnep legjobb Egri Bikavérének .

8. Gönci Barack Vígasság Boldogkőváralján július 6-7.
Őszibarack után indokolt a sárgabarack fesztivál lajstromba vétele. Okot ad rá a Bastillo Pálinkaház részvétele, ahol a válogatott helyi pálinkakülönlegességek melett a Mohácsi Sörmanufaktúra is vendég. Rajtuk kívül sok helyszínen a helyi gasztronómia, koncertek, Látványpince és egyéb nyalánkságok várják a vendégeket.

9. Bor Mámor Bénye Erdőbényén július 5-8.
A Tokaj-Hegyalja Borvidék jeles településének hagyományos rendezvényén csütörtöktől a helyi és környéki híres pincészetek, borászatok rendeznek borkóstoló programokat, kulturális rendezvényeket. Tertalmas programjaikról mindenképpen érdemes tájékozódni. /http://bormamorbenye.hu/programok/#top/

Források és képillusztrációk a rendezvények honlapjai.

Forrásaink: A beküldött rendezvények és az internet aktuális adatai. A megjelentetni nem kívánt programokat, illusztráló képeket kérésre azonnal töröljük !

Adatkezelési Tájékoztató !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..