Együttműködési megállapodást ír alá az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Sajtóértesítése:

Együttműködési megállapodást ír alá az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar.

Szoros együttműködés az ország két meghatározó néprajzkutatást végző
intézménye között.
Időpont: 2021. október 21., csütörtök 11.00 óra
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
(6722 Szeged, Egyetem utca 2.) – Kari Tanácsterem (2. emelet, Dékáni Hivatal)

Az SZTE BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszéke és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a néprajzkutatásban két, országos szinten is kiemelkedő intézmény között létrejövő szakmai megállapodás célja, hogy az egyetemi hallgatók és oktatók, valamint az Emlékpark munkatársai egymást segítsék a néprajzhoz kötődő kutatási és ismeretátadási munkákban.

A hallgatók az Emlékparkban tölthetik el szakmai gyakorlatukat is, így többek között rendezvények lebonyolításában, konferenciák szervezésében és tudományos publikációk megírásában vehetnek részt. Az együttműködés hosszú távú célja, hogy a duális képzés bevezetésével olyan hallgatók kerüljenek majd ki az egyetem falai közül, akik gyakorlati tudásukat a közgyűjteményi és közművelődési szférában elhelyezkedve azonnal és hatékonyan alkalmazni tudják.
Program:
11:00 – Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE BTK dékánjának és Kertész Péter, az Emlékpark ügyvezető igazgatójának beszéde
11:15 – A szerződés három példányban történő aláírása
Egyéni interjúk készítésére az aláírás után, 11:30-tól van lehetőség Prof. Dr. Gyenge Zoltánnal, az SZTE BTK dékánjával, Kertész Péterrel, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatójával és Dr. Simon Andrással, az SZTE BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi docensével.
(Az egyetemi épületekben, így a BTK főépületében is, a szájmaszk hordása kötelező. Együttműködésüket köszönjük!)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .