Böllérfesztiválok, Disznótoros rendezvények 2019. március 1-3.

Hamvazó Szerdán kezdődik a Húsvéti Böjt időszaka, de addig még néhány röfiétel felkerül a rendezvények étlapjára.

Böllérfesztiválok, Disznótoros rendezvények 2019. március 1-3.

1. X. Mangalica Fesztivál Debrecenben március 1-3.
A hétvége legnagyobb “röfifeszt-jének” főszereplői a szigorúan ellenőrzött “göndörhajú” mangalicák. A vásárlók már tudják, hogy csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült röfikből készülhetnek az árusított termékek. A hústermékek mellett helyet kapnak az őstermelők, kézművesek, szórakoztató programok. A karámokban meg lehet csodálni a mangalica családokat.

2. VI. Vasadi Böllérfesztivál március 2.
A Pest megyei község a megye középső részén, Monor közelében található. Böllérfesztiváljára versengő böllércsapatokat és vendégeket vár a helyi Önkormányzat. A böllérverseny mellett vetélkednek a pogácsasütők és a pálinkafőzők is.

3. XI. Télbúcsúztató Faludisznótor Szigetújfaluban március 2.
Bővebben a Programok Ráckevén és Környékén.

4. V. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál március 2.
A Győr és Sopron közötti kisváros német neve Kobrunn. Egyik gasztronómiai híressége a Böllérmáj, amelybe a szakácskönyvek szerint velő kerül a sertésmáj mellé. Az idei fesztiválra több mint 50 külföldi és hazai főzőcsapat jelezte részvételi szándékát. A vendégeket fűtött rendezvénysátor, frissen készült böllérmáj és kitűnő italok és ételek és kulturális szórakoztató programok várják. Az esti fellépő a 3+2 együttes.
A zsűri tagjai között a Szabadtüzi Lovagrend tagjai, Pető István Mesterszakács. A böllérmájon kívül a főzőcsapatok versenyeznek szabadon választott ételekben, és lesz házisütemény verseny is. Igazán nagy gasztrobuli várja Kapuvár vendégeit.

5. VI. Böllérverseny és Kemencés nap Lukácsházán a Csömötei Szőlőhegyen március 2.
A Csömötei Szőlőhegyről az Alpokalja fínom borai jutnak a borbarátok, borbarátnők eszébe. A rendezvény sorszáma is jelzi, nagy hagyománya van az évi Böllérversenynek is. A böllércsapatok 16 disznót alakítanak át disznótoros finomságokká. A finomságok készítésében a csodálatos kemencék is részt vesznek. Készül hurka, kolbász, pecsenye és lángos, hozzá finom forralt bor és házi pálinka. Fellépnek a Derű Néptánccsoport, a Muzsikás együttes, a Chubby Band zenekar, DJ. Dominic, Cspregi Éva. 21 órától Böllérbál az Acustic 69 zenekarral.

Forrásaink: a rendezvények oldalai, Facebook oldalai.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..