“Böjtmentes” Gasztronómiai Rendezvények 2019. március 6-8.

2019-ben a Farsang vége Húshagyó Kedd /március 5/, másnap, Hamvazó Szerdán /március 6./ kezdődik a Húsvéti Nagyböjt. Ez a keresztény közösségekben a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszak. Ha utána számolunk, a Nagyböjt végéig, a Húsvéti Nagycsütörtökig, április 18-ig 46 a keresztény böjti napok száma.
Az első, “nemböjti nap” már csütörtökön, 7-én Torkos Csütörtök sokakat csábít a részvevő vendéglátó helyek nagy árengedményeire. Ha jól körülnézünk, akkor találunk több “böjtmentes” rendezvényt a következő hétvégén is.

“Böjtmentes” Gasztronómiai Rendezvények 2019. március 6-8.

1. Nagy Budapesti Palacsintafesztivál az Allee mellett március 8-9-10.
Az Allee melletti Gasztrosétány, az egykori BEAC pálya bejárata előtt rendszeres gazdája a gasztronómiai és Borászati rendezvényeknek. Ezuttal is három napos ingyenes program sok látnivalóval, sok fínomsággal. A szereplők között több, mint 100 féle palacsinta vagy palacsintából készült finomság várja a vendégeket. Kísérő programok: Palacsinták a világ körüll, töltött palacsinta, rakott palacsinta, amerikai palacsinta, nagyi palacsintája, rántott palacsinta, palacsinta leves, édes palacsinta , sós palacsinta, palacsinta burger és mások.
A rendezvényen a kiállítókon túl lesz közös palacsinta sütés, palacsinta evő verseny, finom , az évszakhoz illő forró italcsodák, borok, pálinkák , utcazene és minden mi szem szájnak ingere! /Facebook/

2. IV. Tihanyi Kolbászgyúró Mulatság március 9.
A a hagyományos kolbászkészítő versenyt és mulatságot Tihanyban a Mádl Ferenc téren a Garda Vendéglő, a helyi Önkormányzat és mások szervezik. A jelentkezett versenyzők 4 fős csapatokban készítik a kolbikat. Az idén a rendezvény védekezik az esetleges időjárási viszontagságokra, a főteret egy nagy fűtött sátorral borítják be. A kolbászsütő standok mellett lesz italos stand, lehet venni házi tiroli rétest, száraz kolbásztó, levendulás ajándéktárgyakat, a gyerekeknek játszóházat működtetnek. Az idei vendég Gánt a sváb hangulatot hozza magával, fellép a község német nemzetiségű énekkara, és egy sváb zenekar is. Este utcabál a Bűgó Csiga együttessel. /balatontipp.hu/

3. XIII. Tiszator Böllérfesztivál Abádszalókon a Füzes Kempingben március 9.
Az Abádszalóki röfiknél késik a farsang vége, nagyszabású hagyományőrző Böllérversenyt rendeznek a Tisza-tónál. A gasztronómiai és kulturális fesztivál felidézi a régi idők disznótorainak hangulatát, szokásait, ízeit. A részvevő csapatok a határon túli településekből is érkeznek, és hozzák magukkal hagyományaikat. A versenyt húsipari szakemberekből, mesterszakácsokból álló szakmai zsűri értékeli. Nemcsak a böllércsapatok és készítményeik versenyeznek, díjazzák a legjobb májas hurkát, a legfinomabb orjalevest. ki főzette a legzamatosabb pálinkát az adott évben, vagy ki sütötte ma reggel a legfinomabb pogácsát!
Kísérőprogramként népművészeti és kézműves vásár.

4. IX. Alföldi Kolbász- és Hurkatöltő Fesztivál Martfűn a Városi Sportcsarnokban március 9.
A cím már jelzi, Martfű városába az Alföldi disznótorosok vidámságát, hangulatát idézik fel. A versenyző csapatok kolbász, hurka, száraz vékony- és vastagkolbász, fogópálinka, édes-, sós sütemény és pogácsa kategóriákban vetélkednek egymással, neves szakmai zsűri közreműködésével. A kóstolókban hagyományos, disznótoros ételek, hagymásvér, sülthurka, sültkolbász és toroskáposzta kapható kedvező áron. A szórakoztató fellépők között magyar és határon túli hagyományőrző együttesek, művészeti közösségek. Sztárvendég Nótár Mary, a Csík – Molnár Trio és retro disco is várja a bulizni vágyókat. /Facebbok/

Források és illusztráló képek a rendezvények oldalairól, Facebook oldalairól/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..