Beszámoló a Mini Magyarország sikeres rendezvényéről, a Mini Mozdonyok Nagy Napjáról.

Beszámoló érkezett a Mini Magyarország sikeres rendezvényéről, a Mini Mozdonyok Nagy Napjáról.

Ez a beszámoló sikeres kedvcsináló a Szarvasi Mini Magyarország és rendezvényei felkereséséhez.“Több mint ezren voltak kíváncsiak vasárnap a Makettpark különleges vendégvonataira. A mozdonyok zakatolása nem csak modellezőket és vasútmodell rajongókat fogta meg, hanem gyerekek, családok is szép számmal érkeztek ezen a különleges napon.  A beszámoló folytatása  itt…

A makettparkba kimondottam erre a napra érkező kalauzoknak kicsik és nagyok egyaránt boldogan nyújtották át jegyeiket egy lyukasztásra, sőt olykor a kalauzok figyelmeztettek a vasút állomások mellet: “Kérem a vágány mellett vigyázzanak!”.
A gyerekek ajándék sípjukkal térhettek haza a Mini Magyarországból, de előtte “mini vasutasként” járhatták be a makettparkot, ahol hazánk leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózata tekinthető meg. A közel 600 méter hosszú makettvasút-hálózaton a vasutas napon is a látogatók indíthatták gombnyomással a makettpark saját vonatait, illetve az erre az alkalomra érkezett, extra vonatokat például a Stainz gőzmozdonyt személyvonattal, valamint osztrák, német és svájci vasutak legendás vontatói és szerelvényei, valósághű kézzel készült rakományokkal.
A látványt hangzó élmények kísérték: a vonatok csilingeltek, zakatoltak, fékeztek, nyikorogtak, akár csak a valódi pályaudvarokon. A modellek útja mini hidakon és alagutakon át a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezetett – és vezet a hétköznapokon is, amikor a park állandó attrakciójaként olyan legendás magyar vonatok közlekednek, mint például a Gyenes György által készített M41-es „Csörgő”, az M30 as “Szorgoska”, a Árpád sínbusz vagy a BR 64 és BR 80 gőzösök,

Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. Aki még soha nem látta a Kecskeméti Cifrapalotát felülről, a Pécsi Dzsámit vagy a Tatabányai Turult közelről, akinek eddig kimaradt a Fertődi Kastély, nem hallotta még a visszhangot a Tihanyi Apátságnál, nem emlékszik pontosan kiknek a szobrai állnak a Hősök terén, vagy megnézne egy csatajelentet az egri várban, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely. Az ország legnagyobb arborétumában Magyarország nevezetességei gyerekbarát méretben egy helyen, felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak és osztályoknak egyaránt kötelező országjáró program.

Mini Magyarország makettpark
Cím: 5540 Szarvas, I. kk. 9.
Telefon: +36 66/ 312-344

TÖBB, MINT A BELFÖLDI RENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK, PROGRAMOK KEDVCSINÁLÓJA, NÉPSZERÜRŰSÍTŐJE! AZ ÚJ FŐOLDAL MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN. TÁJÉKOZTAT, TANÍT, SZÓRAKOZTAT!