Agria Nyári Játékok, Programok és Rendezvények Egerben 2019. július 11-17.

Agria Nyári Játékok, Programok és Rendezvények Egerben 2019. július 11-17.

1. XXIII. Egri Bikavér Ünnep július 11 – 14. Egerben az Érsekkertben
2019-ben már huszonharmadik alkalommal rendezi meg Eger Város Hegyközsége az Egri Bikavér Ünnepet Szent Donát, a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentjének napja alkalmából július 11-e és 14-e között a belváros szélén található Érsekkertben.
A város legnagyobb és legnépszerűbb INGYENES fesztiválján számos egri borász kiváló borokat és a város legjobb éttermei az italokkal harmonizáló ételeket kínál az érdeklődőknek. Ahogy már tavaly is, az Egri Bikavér és az Egri Csillag borok mellett a helyi termelők rozé borai is ott lesznek a kínálatban.
A helyszín 2019-ben is a tágas, hangulatos és csodaszép Érsekkert lesz; Eger város szívében, közel mindenhez két színpadon négy napig sokszínű zenei kínálat, önfeledt szórakozás várja vendégeinket. Az Egri Bikavér Színpadon a szélesebb közönség számára is ismert fellépők és a fesztivál fő programjai lesznek láthatók és hallhatók. A Zenepavilonnál található Egri Csillag Színpad egy lazább helyszín, ahol egri dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő zenéket játszanak a bikavéres, csillagos nyári estéken. Minden érdeklödőt szeretettel várnak!

2. IX. Szepesi György Bárzenész Fesztivál július 14 – 20. Több helyszínen .
Kellemes nyári estéken várnak minden egrit és vendéget hagyományos szabadtéri ingyenes koncertjeiken
“Az előző évekhez hasonlóan idén is érsekkerti nagykoncerttel nyitjuk a fesztivált”Hétfőn a Kis Dobó téren a tavalyihoz hasonlóan megrendezzük a Trilla – az élő zene versenyét, ezt követi kedden a díjátadó gálaműsor
A hét további napjain Dobó téri koncert és belvárosi Kis esti zene várja az érdeklődőket

3. “Most élsz”- Máté Péter emlékkoncert július 14. 20:00 – 22:00 Érsekkert, Eger
A Máté Péter emlékére összeállított koncerten fellép:
Kádek Heny,
Tabáni István (Csillag születik),
Weisz Viktor (Voice),
Bokor Ria (Voice),
GondaMusic Band

4. Kádek Heny workshop július 15. 14:00 – 16:00 a  Farkas Ferenc Zeneiskolában,  Dobó tér 13.
ÉNEKELJ SZABADON!
A IX. Szepesi György Bárzenész Fesztivál keretében, nem csak a Trilla – az élő zene versenye résztvevői számára
Foniátriai alapú módszer az ének- és beszédtanításban. Kádek Heny hangképző nyilvános, ingyenes workshop-ja Dr. Balázs Boglárka foniáter, fül-orr-gégész szakorvos, címzetes egyetemi docens ajánlásával, Sík Olga nyomdokain. Kádek Heny énekes előadóművész, énektanár úgy gondolja, hogy amilyen a lelkünk, olyan a hangunk. A zene az érzékszervek játéka. Oda “aggyal” nem lehet belépni. Énekelni akkor kezdünk, amikor érzéseinket kinyilvánítani már kevés a szó.

5. Trilla – az élő zene versenye 2019. július 15. 18:00 – 23:00 Kis Dobó tér, Egerben
VERSENYFELHÍVÁS!
Az Egri Zenészek Egyesülete a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége támogatásával kétfordulós versenyt hirdet.
16 év fölötti zenészek és énekesek jelentkezését várjuk, akik bárzenét, jazzt, latin-amerikai zenét, popzenét, musicalt, operettet játszanak, énekelnek.
A versenyzők maximum két számot adhatnak elő.
Cél: a műfaj művészi színvonalának emelése, értékmegőrzés és átörökítés, a leendő és gyakorló bárzenészek találkozása, tapasztalatcseréje, megméretése, szakmai konzultáció kiemelkedő szakemberekkel.
>VÁLOGATÓ: VIDEOFELVÉTEL ALAPJÁN 2019. JÚNIUS 10-IG
>DÖNTŐ: 2019. JÚLIUS 15-ÉN, HÉTFŐN EGERBEN
>DÍJÁTADÓ GÁLA: 2019. JÚLIUS 16-ÁN, KEDDEN EGERBEN

6. Bárzenész találkozó július 15. 19:00 a Kis Dobó téren
Nyári programok a Kis Dobó téren sorozat része

7. Kaviár és lencse az Agria Nyári Játékokon
július 17. 21:00 Egri Líceum Udvarban, Eger Eszterházy tér 1.
Kaviár és lencse vígjáték a Pesti Művész Színház előadása
Történik Nápolyban. Leonida Papagatto, szélhámos, főállású „vendég”. Ünnepségekre, lakodalmakra és úri fogadásokra jár vacsorázni, s ahol jobbnál jobb falatokkal még a zsebeit is tele tömi. Még ez sem elég, Szeretetligát alapít, ami miatt egyre több mulatságos helyzetekbe keveredik. A legkínosabb, amikor egy milliomosnő megkéri, rejtse el otthonában a gyilkossággal vádolt fiát…,
A Pesti Művész Színház legújabb szórakoztató vígjátéka a gyors meggazdagodás lehetőségéről, a szegénység helyzeteiről és a páratlan emberi leleményességről.

Köszönjük az információkat, forrás a visiteger.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..