Adventi Pincenyitogató – Hajósi Pincefaluban 2019. december 7. “Egy falu, ahol csak a bor lakik, de Ön mindig szívesen látott vendég”

Minden alkalommal örömmel fogadjuk a nagyhírű Hajósi Pincefalu Csapatának a rendezvényhírét. Ha esetleg volna olyan, aki nem ismerné, Hajós Bács-Kiskun megyében Kalocsától 20 km-re található. A falutól kb. 3 km-re, a Duna menti löszhátra szőlőt telepítettek, az alatta húzódó löszpartba borospincéket vájtak. Az Európában egyedülálló pincefalu 24 utcából és 1200 pincéből áll. Hangulatos utcáiban sétálva megcsodálhatjuk a zömmel sváb építésű présházakat, lehetőség van pincelátogatásra és a pincében érlelődő borok kóstolására, több épületben szállás is bérelhető.

Adventi Pincenyitogató – Hajósi Pincefaluban 2019. december 7.
“Egy falu, ahol csak a bor lakik, de Ön mindig szívesen látott vendég”

A már hagyományosnak mondható Adventi Pincenyitogató alkalmából a pincegazdák ismét borkóstolóra hívnak minden borkedvelőt, hogy finomabbnál finomabb boraikkal megörvendeztessék az ide látogatókat. 
“13 nyitott pincével, ízletes borokkal, házi finomságokkal, messze földön híres hajósi vendégszeretettel és még sokáig sorolhatnánk… De inkább látogassatok el hozzánk és tapasztaljátok meg személyesen, hogy milyen, amikor élettel telnek meg a hangulatos Pincefalu utcái, présházai.
December 7-én ismét karácsony-illatúak lesznek a Pincefalu utcái. Sétálgatva azokon be-betérhetünk egy-egy présházba, amelyek ablakából kiszűrődő fények és hangok szíves vendéglátást ígérnek az arra járóknak. Ahogy az elmúlt rendezvényeinken, kézműves vásárral és gasztro élvezetekkel is készülünk az ide látogatóknak, kiváló kikapcsolódási lehetőséget biztosítva minden korosztály számára. Ha szeretnétek egy hangulatos, finom borokban és élményekben gazdag napot elölteni, akkor itt a helyetek!”
Milyen típusú borokkal találkozhat a Hajósra látogató?
Cabernet Franc és Sauvignon, Kékfrankos, Zweigelt, Kadarka, Olaszrizling, Cserszegi Fűszeres, Kövidinka, Irsai Olivér például biztosan – a legfrissebbektől kezdve évjáratos különlegességekig, mindenféle borokat lehet majd kóstolni!

NYITVA TARTÁS: December 7. szombat: 12.00-22.00 (egyes pincék hajnalig is nyitva tarthatnak)
Jegytípusok: Normál jegy: 4500 Ft – 20×0,5 dl-es kóstolójegy
XL-es jegy: 7000 Ft – 40×0,5 dl-es kóstolójegy
“Bármely belépő megvásárlásával:
– egy exkluzív kóstoló poharat (XL-es jegy mellé nagyobb poharat biztosítunk)
– egy térképet is kaptok, amelyen a nyitott pincéket jelöltük be nektek
– ezeken felül garantálhatjuk a családias hangulatot, és azt az élményt, hogy közvetlenül a pincegazdától kaphattok érdekes információkat az épp fogyasztani kívánt borokról
Ha mindezzel felszerelkeztetek, már neki is indulhattok a bortúrának! A tájékozódásban a présházakra kitűzött „NYITOTT PINCE NAPOK” zászlók, a présházak ablakaiban világító fények, valamint a borosgazdák is segítenek majd nektek”

A rendezvényt Gasztronómiai és kézműves vásár is kíséri.
A szállásfoglalásban szívesen segítenek a hajosipincefalu@gmail.com email címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..