Adventi, Mikulás, Karácsonyváró Programok Egerben és Környékén 2019. december 5-8. 1. rész

Rengeteg Program, rendezvény a visiteger.com honlapján, ezért két oldalra osztottuk.

Adventi, Mikulás, Karácsonyváró Programok Egerben és Környékén 2019. december 5-8. 1. rész

Az ünnepi fényekbe öltözött Eger fő programjai az Eger Advent Rendezvénysorozat részei november 23 és december 24. között.. A csodás barokk belváros méltó díszletei közt hamisítatlan adventi hangulat, káprázatos díszkivilágítás, különleges látványelemek, a forralt borok és a kürtőskalács fahéjillata vár.
A legendás Dobó tér, a Gárdonyi tér és a Végvári vitézek tere impozáns ünnepi fényruhába öltözik, amit a vár díszkivilágítása tesz utánozhatatlanná.
A színpadon különleges adventi koncertek szórakoztatják az érdeklődőket, a gyerekeknek ingyenes jégpálya.
Jégpalota mesés-játékos programjai, kézműves játszóház, fotósarok, diakuckó, kreatív sütiműhely nyújt varázslatos élményt.

A karácsonyi vásár forgataga igazi egri gasztro-örömökkel, erre az alkalomra készült kínálattal, ünnepi menüajánlatokkal, kiváló borokkal és forralt bor különlegességekkel csábítják az idelátogatókat.

Óriáskerék emelkedik január 1-ig.
Adventi sátor a Senátor-Házban december 31-ig.
Varázslatos Jégpalota december 22-ig.
Jégpályák február 29-ig.

1. EKMK Mikulás-Maskuracés a Tücsökvágta a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban december 5.
Ez a Mikulás 16 éven felülieknek. A Maszkura és a Tücsökraj Zenekar 2007-ben alakult az erdélyi származású énekes-harmonikás-dalszerző Maszkura és négy fiatal jazz-zenész összefogásával. Muzsikájukat jazz-popnak nevezik, melyben helyet kap a swing, a latin, a hip-hop, a funk, sőt még a csárdás és a magyar nóta is.
A cilinderes frontember önkifejező, szókimondó szövegeihez egyedi hangzásvilágú, fülbemászó dallam társul.
Jegyár: elővételben 2000 Ft, napján 2500 Ft

2. Mikulás a Parkban! az Agria-parkban december 6.

3. Mikulásváró a Dobó téren /Eger Advent program/ december 6. 16 órától
16 órától VARÁZSLATOS UTAZÁS A MIKULÁSSAL
Ülj be a Mikulásvonatba, ahol egy csodálatos kalandban lesz részed: a Mikulással és két segítőjével vonatozhatsz a belvárosban!

17 órától CSODAMALOM BÁBSZÍNHÁZ: BOHÓCOK A HÓBAN
A történet két bohócról szól, akik állandóan megtréfálják egymást. A játék kezdetekor azért találkoznak, hogy építsenek egy ablakot, ahová kitehetik cipőjüket, hogy várhassák a Mikulást. Mikor elkészülnek, megpróbálják odacsalogatni a nagyszakállút verssel, tánccal.

4. Bor és csokoládékóstoló a Tóth Ferenc Pincészetben december 6. 18 órától
Belépődíj: 6 800 Ft/fő, amely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat, csokoládékat, vizet, sós ropogtatnivalót, vezetett kóstolót és pincelátogatást.
Asztalfoglalás kizárólag telefonon vagy e-mailben van lehetőség: Szabó Eszter: 06-30-178-7042 | tourism@tothferencpinceszet.hu

Folytatás  a második oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..