Advent és Mikulás Nyímben 2017. december 9. – Beszámoló az Egy VölgyNYIMuzsika koncertsorozatról és a Nemzetközi Férfinapról.

Nyím kis Somogyi falucska a Balaton szomszédságában a Somogyi dombok között. Kedves Partnerünk a helyi Önkormányzat December havi hírleveléből emeltük ki aktuális programjaikat és novemberi rendezvény-beszámolóikat.

Advent és Mikulás Nyímben 2017. december 9. – Beszámoló az Egy VölgyNYIMuzsika koncertsorozatról és a Nemzetközi Férfinapról.

Adventi Ünnepvárás a Kultúrházban december 9. Az ünnepvárás keretében kézműveskedés, és közös mézeskalács készítés, melyre Szeretettel
várják az érdeklődőket 13 -17 óra között.
A mézeskalács készítéséhez várják a Méz felajánlást.

Érkezik a Mikulás a Kultúrházba szintén 9-én 18 órakor.


Részvétel előzetes jelentkezéssel.

Lezárult az Egy VölgyNYIMuzsika koncertsorozat.
Az októberi zárókoncerttel fejeződött be a sikeres hat részes koncertsorozat. Ezen a koncerten ismét a Hanga Bandáé volt a főszerep. A rossz idő miatt nehezen gyülekezett a közönség.
A hivatalos program kezdete után fél órával, mintegy varázsütésre megérkezett a nagy létszámú érdeklődő.
A Hanga Banda beltéri, akusztikus koncertjét és előadását, táncházát már sokan élvezhették. 
Az ívesen felépített műsort, most rövidebbre faragták, azonban ezt senki nem rótta fel nekik, hiszen a felszabaduló időt az aktív táncház javára fordíhatták. A részvevő Balaton Táncegyüttes Szakajtó Csoportja nagy sikert aratott. A tánctanulók számára különleges volt ez az alkalom,
hiszen minőségi élő népzenére táncolhatták el éppen tanult szilágysági táncaikat, bónuszként a hivatásos táncosoktól leshettek el haladó szintű lépéseket.
A hat részből álló rendezvénysorozat elérte a tradicionális magyar népzene megismertetésére,
kultúraközvetítésre, közösségépítésre irányuló céljait.

Sikeres rendezvény volt november 19-én a Nemzetközi Férfinap.


Magyarországon 2009-től szerveznek a nemzetközi férfinaphoz köthető rendezvényeket. Ám ebben Nyim elől járt, hiszen itt a településen már 1982 óta ünneplik a férfiakat. 
Az idei évben a férfi napi bál soha sem látott érdeklődést váltott ki. A vendégek nem csak helyből, hanem a környező településekről, s még távolabbról is érkeztek. A kicsiny falu szépen megújult kultúrháza zsúfolásig megtelt, ha lennének csillárok, talán még azon is lógtak volna. A bálon az IKARUS együttes húzta a talp alá valót. A tombolahúzáson sok-sok nyeremény talált gazdára.

Köszönjük az információkat, beszámolókat, és őszintén örülünk a Nyími Önkormányzat és a Hagyományőrzők sikeres rendezvényeinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.