A Szarvasi Mini Magyarország Makettpark Évvégi Beszámolója 2020. december 28.

Kedves Partnerünk az idei nehéz évben is elküldte Nekünk szokásos évvégi beszámolóját, ismertetőjét, amelyet szívesen osztunk meg Minden Kedves Olvasónkkal!  Reméljük 2021-ben már vírusmentesen nyithatják a látványos interaktív kiállítást és attrakciót, és ismét sok újdonsággal várják a látogatókat.

A 2020-as évet is eredményesen zárta a  SZARVASI MINI MAGYARORSZÁG MAKETTPARK

A Mini Magyarország Makettpark továbbra is a leglátogatottabb turisztikai attrakció Szarvason és a térségben. A látogatók száma a 2020 -as évben a közismert gazdasági és közegészségügyi okokmiatt 2019-hez képest nem emelkedett, de így is meghaladta a 100 ezret.A szarvasi Mini Magyarország makettpark 2013. áprilisában nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt és azóta évről-évre növekvő sikerrel fogadja látogatóit. A park és a közvetlen szomszédságában elhelyezkedő világhírű Szarvasi Arborétum kétségtelenül az egyik legnépszerűbb turisztikai attrakció  Szarvason és a térségben.

A 2013-ban megnyílt, több mint 2 hektáron elterülő interaktív makettpark a fejlesztések során minden  évben újabb mai magyar és határon túli makettekkel gyarapodott-gyarapodik.                                           2020. év végére már közel 100  épületmakett csodálható meg.A fenntarthatóság mellet a fejlesztésre is nagy erőt fordít a vezetőség, ezért 2020-tól ismét újabb épületmakettek gazdagították a parkot. Mint minden évben, idén is tovább robogtak a vonatmodellek az ország leghosszabb szabadtéri vasúti sínpályáján, és még több makett rejt új, izgalmas mozgó vagy hangzó meglepetést.Szarvas számos egyéb turisztikai attrakciója miatt is népszerű célpont a turisták számára.  A méltán népszerű Vízi Színház, amely a nyár folyamán minden este különleges előadásokkal várja aközönséget, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, a horgászat, a számos vízi és kerékpártúrázási lehetőség mellett a szarvasi Mini Magyarország Makettpark sikere is nagybanhozzájárul ahhoz, hogy a Dél-alföldi régióban minden évben az országos átlagon felül növekszik a vendégforgalom.

A MAKETTPARKRÓL

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős turisztikai beruházásaként. Az ország leghíresebb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmiMagyarország mértani középpontjában lévő makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. A makettpark folyamatosan bővül újabb épületekkel és látványosságokkal, így 2015-ben Erdély nevezetességei, 2016-ban Felvidék, 2017-ben Kárpátalja és 2019-től Őrvidék történelmi titkai és építészeti kuriózumai hívták kalandra a látogatókat.2018-tól mini színház elevenedik meg a parkban az év jelentősebb ünnepnapjain, a Békéscsabai Jókai Színház és a Színitanházhallgatóinak részvételével. A szarvasi Mini Magyarország az ország legnagyobb, és egyben egyetlen interaktív makettparkja.Nem csak a tihanyi visszhangot próbálhatjuk ki itt „miniben”, de többek között a Pécsi Dzsámiból a müezzin énekét, az  Operaházból -a szarvasi születésű- Melis György híres áriáját, Kodály Zoltán Háry János című daljátékának Toborzó Dalát is megszólaltathatják a látogatók. Itt található az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózata is, amelyen a magyar vasúttörténet legszebb vonatai a látogatók által gombnyomásra irányíthatóan                                                                                  . A mini Dunán és Balatonon pedig hazánk  nevezetes vitorlásai és hajói ringatóznak. A Mini Magyarország makettpark szervesen illeszkedik az Arborétum közegébe: a tervezés és a kialakítás során az akadálymentesítést, a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot egyaránt szem előtt tartották, a növénytelepítési munkákat is célzottan az Arborétum élővilágával hangolták össze.

További információ: Web: www.minimagyarorszag.hu

E-mail: info@minimagyarorszag.hu
http://www.facebook.com/MiniMagyarorszagSzarvas

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .