A Szarvasi Mini Magyarország Makettpark évértékelő sajtóértesítése.

A Szarvasi Mini Magyarország Makettpark évértékelő sajtóértesítése.

A Mini Magyarország Makettpark továbbra is a leglátogatottabb turisztikai attrakció  Szarvason és a térségben. A látogatók száma a 2019 -es évben tovább emelkedett, meghaladta a 125 ezret.
A szarvasi Mini Magyarország makettpark 2013. áprilisában nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt és azóta évről-évre növekvő sikerrel fogadja látogatóit.  

A park és a közvetlen szomszédságában elhelyezkedő híres Szarvasi Arborétum kétségtelenül az egyik legnépszerűbb turisztikai attrakció Szarvason és a térségben.

2019-ben is bővült a park öt új makettel, a soproni Tűztorony, a fertődi Eszterházy Kastély, az őrvidéki (burgenlandi) Fraknó-, és Léka vára, valamint a kismartoni plébániatemplommal színesedett a látnivalók köre.

2019. tavaszán egy különleges játszótér került átadásra a park területén. Az új attrakciót, a Meseteret a neves játszótér készítő Kő Boldizsár tervezte, aki nem csak hazánkban, hanem külföldön is elismert alkotó.A fenntarthatóság mellet a fejlesztésre is nagy erőt fordít a vezetőség, ezért 2020-tól ismét újabb épület makettek gazdagítják majd a parkot.

Mint minden évben, 2020 -ban is tovább száguldanak a vonat modellek az ország leghosszabb szabadtéri vasúti sínpályáján, és még több makett rejt majd új,
izgalmas mozgó vagy hangzó meglepetést.Szarvas számos egyéb turisztikai attrakciója miatt is népszerű célpont a turisták számára. A méltán népszerű Vízi Színház, amely a nyár folyamán minden este különleges előadásokkal várja a közönséget, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, a horgászat, a számos vízi és kerékpártúrázási lehetőség mellett a szarvasi Mini Magyarország Makettpark sikere is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Délalföldi régióban minden évben az országos átlagon felül növekszik a vendégforgalom.

A szarvasi Mini Magyarország az ország legnagyobb, és egyben egyetlen interaktív makettparkja. Nem csak a tihanyi visszhangot próbálhatjuk ki itt „miniben”, de többek között a Pécsi Dzsámiból a müezzin énekét, az Operaházból -a szarvasi születésű- Melis György híres áriáját, Kodály Zoltán Háry János című daljátékának Toborzó Dalát is megszólaltathatják a látogatók.”

Köszönjük az érdekes beszámolót, reméljük kis mértékben Mi is hozzájárulhatunk a Park 2020-as sikereihez!

TÖBB, MINT A BELFÖLDI RENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK, PROGRAMOK KEDVCSINÁLÓJA, NÉPSZERÜRŰSÍTŐJE! AZ ÚJ FŐOLDAL MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN. TÁJÉKOZTAT, TANÍT, SZÓRAKOZTAT!