A Novohrad-Nógrád Geopark túraajánlatai. Partnereink a Facebook Hírfolyamon.

A Novohrad-Nógrád Geopark túraajánlatai. Partnereink a Facebook Hírfolyamon.

A Baglyaskő-Vár Természetvédelmi Látogatóközpont Salgótarján határában /Bereczki Máté út 2/ található, az egykor a Kacsics nemzetség által emelt Baglyaskő várának maradványai mellett. 200 négyzetméteres beltéri és 3 hektáros parkosított területen fogadja a látogatóit a látogatóközpont. Itt kapott helyet az igazgatóság Nógrádi Tájegység Irodája. A létesítmény parkjához kapcsolódó látnivaló a helyi jelentőségű védett természeti terület, a Baglyas-kő vulkáni bazalt sziklája. Ezeket a gyönyörű téli képeket a Novohrad-Nógrág Geopark tette fel Hírfolyamunkra.                                                         Hó, hó, hó, hóóóóóó! ❄️Most éppen a Baglyaskővár Látogatóközpontban. 🏰A korábbi években ilyenkor vidám gyerekzsivaj töltötte be a látogatóközpontot a természetismereti foglalkozásokon, hétvégéken a szánkózásra is kiváló domboldalon 🏂 – bízunk benne, hogy hamarosan újra élettel teli lehet a látogatóközpont.Bővebben: https://www.nogradgeopark.eu/…/baglyas-ko-var…

1. ” Jártatok már a Sasbérci kilátónál? Egy újabb páratlan látványt és nagyszerű túralehetőségeket kínáló hely, alig egy órányira Budapesttől, amely biztonságos és nyugodt családi kikapcsolódást ígér akár télen is. Ugyan magába a kilátóba a COVID miatt most nem lehet felmenni, de egy bujáki várnézéssel összekötött kényelmes túra a kilátóig egész napos programot tud kínálni. Ha unod a bezártságot, ha különleges élményt akarsz és nem vágysz a tömegbe, ideális helyszín hétvégére!
Bővebben: https://www.nogradgeopark.eu/hu/latnivalo/sasberci-kilato

2. Sámsonháza Kőfejtő.                                                                                            Egy olyan programot ajánlunk, ami miatt érdemes most, a COVID korlátozások idején is Budapestről vagy máshonnan is ellátogatni a geoparkba, ahol ilyenkor is garantált és teljes az élmény. Sámsonháza (is) az a hely, ahová érdemes télen is ellátogatni. Az egykori kőfejtőnél tanösvényen mutatjuk be a hely geológiai értékeit, szemben a Csűd-hegyre felkapaszkodva pedig az egykori bánya páratlan panorámája egészben tárul eléd. S ha még ez sem elég, a Buda-hegyi tanösvényen a miocén kor középső szakaszában, illetve végén keletkezett földtani képződményeket és a bennük található ősmaradványokat csodálhatjátok meg.
Meleg tea a termoszba és induláááás!
Bővebben a tanösvényről: https://www.nogradgeopark.eu/…/samsonhaza-buda-hegyi…

3. Egy újabb bakancslistás hely, amit akár most hétvégén is felkereshettek. Kishartyáni kőlyuk oldal.
Bővebb infó: https://www.nogradgeopark.eu/…/kishartyani-kolyuk-oldal

4.  Mátraverebély Szentkút
A téli, ingyenes, szinte teljes napos WOW élmények sorában a következő javasolt helyszín a geoparkunkban Mátraverebély-Szentkút lehet, ahol a templom és a környezete megcsodálásán kívül érdemes egy túrát tenni a remetebarlangokhoz is (kb. 2 km). A COVID alatti korlátozások ideje alatt is kiváló hétvégi kirándulóprogram!Hasznos infók: https://www.nogradgeopark.eu/hu/latnivalo/matravereb…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .