A Novohrád-Nógrád Geopark Kft. Sajtóközleménye: Augusztus 3-tól már utazni lehet a gumikerekű kisvonattal.

A Novohrád-Nógrád Geopark Kft. Sajtóközleménye:
Augusztus 3-tól már utazni lehet a gumikerekű kisvonattal

A kisvonatot a Salgótarjánnal kötött közszolgáltatási szerződés alapján a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. üzemelteti. Az üzemeltetés fő helyszíne a salgótarjáni turizmusban kiemelkedő szerepet játszó salgói, eresztvényi térség.

A kisvonat 2019 augusztus 2-től, menetrendszerűen közlekedik majd a térségben, egyébként április 1. és október 20. között, a hétvégi napokon fog közlekedni a tervek szerint.

A közhasznú szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a hasonló, turisztikai célú szolgáltatásokhoz képest kedvezőbb áron vegyék igénybe a helyben élők és az ide érkező turisták ezt a kisvonatot.

A városközpont és az eresztvényi Madár park (geopark látogatóközpont) közötti távolság 500 Ft/fő viteldíj fejében vehető igénybe egy irányba.
Eresztvény és Salgóbánya között 500 Ft lesz a jegyár egy oda-vissza útra. Ez az utazás megszakítható, így például egy salgó vári túra után a következő járattal vissza lehet majd térni Eresztvénybe.
A vonat napi egy alkalommal kitérőt tesz a Dornyay turistaházhoz, 300 Ft/fő áron.
A vonaton 3 éven aluli gyermekek ingyen utazhatnak.

A kisvonat menetrendjének, viteldíjának tervezésekor messzemenően figyelembe vettük a turisták igényeit, valamint azt, hogy a lehető legtöbb család igénybe vehesse ezt a különleges élményt nyújtó szolgáltatást.
Az 500 forintos jegyet váltók, a jegy felmutatásával kedvezményesen látogathatják a salgóbányai Geocsodák Háza kiállításait.
További információ: 06 32 423 303
info@nngeopark.eu
Köszönjük az információt!

TÖBB, MINT A BELFÖLDI RENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK, PROGRAMOK KEDVCSINÁLÓJA, NÉPSZERÜRŰSÍTŐJE! AZ ÚJ FŐOLDAL MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN. TÁJÉKOZTAT, TANÍT, SZÓRAKOZTAT!