A Hortobágyi Nemzeti Park Hírei. Partnereink a Facebookon.

A Hortobágyi Nemzeti Park Hírei a Facebook Hírfolyamon:

Téltemető virít az enyhén hófödte Tiszakürti Arborétumban 🌳❄️
Fotó: Torkos Györgyné                                                                                                       2021. 01. 17.

 

Egymillió forint értékű sérült madarat mentett meg egy traktoros. 2021. 01. 13.

Izgalmasan indult a 2021-es év a Bihari-sík Tájegységben. Telefonos bejelentés érkezett Igazgatóságunk természetvédelmi őrszolgálatához egy sérült túzokról.    Az illetékes őrkerület-vezető nyomban a helyszínre sietett. A madarat egy arra járó lelkiismeretes traktoros vette észre, aki nemcsak értesítette kollégáinkat, de segített is a madár befogásában.
A legyengült és röpképtelen állapotban lévő túzokkakast természetvédelmi őrszolgálatunk két tagja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Túzokvédelmi Állomására szállította. Az azonnal elvégzett állatorvosi vizsgálat nem mutatott ki komolyabb sérülést. Túzokunk jelenleg Dévaványán vendégeskedik. Amint egészségi állapota engedi, visszaszállítjuk megtalálása helyszínére. A túzok (Otis tarda) fokozottan védett faj, természetvédelmi értéke 1.000.000 Ft.
Fotó és szöveg: Monori György természetvédelmi őrkerület-vezető

https://www.facebook.com/HortobagyiNemzetiParkIgazgatosag/photos/pcb.3815430395187515/3815378775192677

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .