A Hatvani Tourinform aktuális programjai 2021. november 4-10.

A Hatvani Tourinform aktuális programjai 2021. november 4-10.

1. Nemzeti ereklyénk, a Jászkürt – Lehel kürtje a Hatvany Lajos Múzeumban    november 4. 17.00
Hortiné dr. Bathó Edit néprajzkutató, a Jász Múzeum igazgatónőjének előadása.

2. Családi kézműves foglalkozás a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban november 5.
Az „ Örömzene természetesen”- interaktív időszaki kiállításunk /MŐF/ zárásaként kézműves foglalkozással várjuk a kisgyermekes családokat.
A program regisztrációhoz nem kötött!
Jegyár: 500 Ft/fő

3. A Hatvani Galéria nyílt napja November 10. 11.00 – 17.00
Miként történik a tárlattervezés, a rendezés? Exkluzív információk a művészekről, visszatekintő beszámolók a korábbi kiállítókról és más kulisszatitkok.
A Hatvani Galéria a város központi részében található, mintegy száz méterre a centrumtól. Megalakulását Moldvay Győző, újságíró, lapszerkesztő, költő kezdeményezte. Irányításával 1980 óta önálló székházban, a Hatvanas utcai Doktay-féle házban, különálló intézményként áll a művészetszerető közönség és a képzőművészet szolgálatában. Nemzetközi kiállításai közül az Arcok és Sorsok Portré Biennále, a Magyar Tájak Tájkép Biennále valamint a Kisgrafikai Biennále a legjelentősebbek.

Premontrétól a Zagyva völgyéig kiállítás a Hatvany Lajos Múzeumban   október 30 – 2022. március 31.

A premontrei rend Hatvan környéki megtelepedését mutatják be leleteken és interaktív elemeken keresztül. A most is létező premontrei apátságoktól is választottak elemeket, így a Csornai és a Gödöllői Premontrei Apátságtól is, valamint a Csornai Múzeum és az egri Dobó István Vármúzeum is adott anyagokat. Középkori vaskés, régi patkószeg, bestiát ábrázoló szíjcsat és az apátságokból származó kőtöredékek is megtekinthetőek a Hatvany Lajos Múzeum legújabb kiállításán. Az érintőképernyős monitorokon több információt is kaphatnak a látogatók Szent Norbert életéről, illetve a kolostorhálózatokról. Egy múzeumpedagógiai sarkot is kialakítottak, ahol a gyerekek a kódexmásolást és az oklevélírást is elsajátíthatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .