A Föld Napja április 22.

Az idei Szent György Napot 2 nappal megelőzi egy jeles Világnap, sajnos az idén rendezvénymentesen.

A Föld Napja április 22.

A Világon az 50., Magyarországon ez lesz a 30. évfordulója a Föld élhetőbbé tételét megcélzó jeles napnak. Az idei fő vonala az élővilág változatosságának, a biológiai sokféleség megőrzése. A koronavírus világjárványa is figyelmeztetés sebezhetőségünkre. A világnap célja, hogy akciókkal, programokkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.
Halhatjuk a hírekben, hogy ez a szörnyű járvány, bármennyire is furcsa, a levegő tisztaságát pozitívan befolyásolja. Az Emberéletben való veszteség hatalmas ár ezért.
A Föld Napján normál körülmények között fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást szerveznek civil szervezetek és helyi önkormányzatok, iskolák. A Critical Mass kerékpáros mozgalom szervezői gyakran erre a napra teszik a felvonulás időpontját.
Reméljük a vírusveszélyen minél előbb túl leszünk, tanulságát a Föld népessége fel tudja használni.
“Természeti környezetünk védelméért, fél évszázada tudjuk, hogy mit kellene tennünk, mert a természet szolgáltatásai, a tiszta levegő, a tápdús talaj, a kiszámítható klíma… nélkül nem élhetünk. Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a koronavírussal a természet – az idei lesz az első digitális, önszerveződő, közösségépítő Föld napja! Tegyünk végre, kezdjük ma!” /https://fna.hu/afoldnapja/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .