A Duna-Dráva Nemzeti Park aktuális Túrái vizen, e-kerékpáron és gyalog 2021. július 24-én.

A Duna-Dráva Nemzeti Park aktuális Túrái vizen, e-kerékpáron és gyalog 2021. július 24-én.

1. Gólyák nyomában Béda-Karapancsán – kenuzás a nemzeti parkban július 24. 9-13 óra között.
A Duna-Dráva Nemzeti Park részét képező Béda-Karapancsa a Duna magyarországi alsó szakaszának kiemelkedő értékét képviselő vizes élőhelyeit foglalja magába. A program erre a különleges területre kalauzolja az érdeklődőket.
A kenutúra helyszíne a Külső-Béda. Ez a vízfelület egykor a Duna főága volt, ami a folyószabályozás után vált mellékággá, egy keskeny csatorna kapcsolja össze a Dunával. Nyugodt víztükre és vadregényes partja a vízimadarak paradicsoma. Ha szerencsénk van, találkozhatunk a híres és színes ártéri madárvilág képviselőivel is: barna kányákkal, szürke gémekkel, jégmadarakkal.
A résztvevők először kenutúrát tehetnek a Duna hullámterén található varázslatos Külső-Béda mellékágon, majd a Fehér Gólya Múzeumban érdekes tárlatvezetés keretében ismerhetik meg e gyönyörű madarak életét.
A program résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért minden esetben előzetes jelentkezés szükséges! E-mail: info@fehergolyamuzeum.hu
Részvételi díj: 2-14 éves korig: 1900 Ft/fő, 14 éves kor felett: 2200 Ft/fő
Csak kenutúra (múzeumlátogatás nélkül): 2-14 éves korig: 1600 Ft/fő, 14 éves kor felett: 1800 Ft/fő
Helyszín: Fehér Gólya Múzeum 7717 Kölked, Széchenyi u. 1.
Szélességi kör45.949471
Hosszúsági kör18.710854

2. Mecseki „cseppkörút” – E-bike Túra július 24. 9-15 óra között.

Ezt az e-bike túrát a Nyugati-Mecsek látványosságai köré szervezték. Nem maradhatnak ki belőle az orfűi malmok a Vízfő tanösvény, az Abaligeti-barlang, a kővágószőlősi és a cserkúti Árpád-kori templom, és a Mecsek csodálatos erdei sem. Gyönyörű utakon, A Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet természeti és kultúrtörténeti értékekben gazdag erdeiben, hegyen-völgyön keresztül tekerünk, amely az e-bike-okkal könnyen megtehető. Most fogjuk csak érezni igazán a hegyi kerékpározás örömét, amikor nem kell tartani az emelkedőktől.
Útvonal:
Pécs (Tettye) – Remete-rét – Orfű – Abaliget – Kővágószőlős – Cserkút – Pécs (Tettye)
A részvételi díj: 14.500 Ft/fő.
A részvételi díj tartalmazza: a túravezetést, a túraszervezést, az elektromos pedeleckerékpárok bérleti díját, a vízhatlan kerékpáros táskát és lakatot igény szerint. A részvételi díj nem tartalmazza a belépőket, az utazást az indulás helyszínére.
Helyszín: Pintér-kert Arborétum 7625 Pécs, Tettye tér 9.
Szélességi kör46.088122
Hosszúsági kör18.234462
Részletes leírás: https://www.ddnp.hu/okoturizmus/programok/mecseki_cseppkorut__tura_elektromos_kerekparral

3. Művészet a természetben – idegenvezetővel a Nagyharsányi Szoborparkban július 24. 10-11.30 között.
A program a művészetről szóló ráhangoló kiselőadással indul, majd sétát teszünk a Szoborparkban, érintve az egyes alkotói periódusok legjellemzőbb munkáit és az alkotóműhelyt. Többek között helyet foglalunk a Szimpozion asztal körül, ellátogatunk a napjainkban is színházi előadások helyszíneként szolgáló Amfiteátrumhoz, valamint az annak közelében kialakított Pihenőtérhez, bekukkantunk a Meditáció kertjébe és megtekintjük a Kőesést. A séta zárásaként végigjárjuk a 2020-ban átadott panorámasétányt, ahonnan a magasból is megcsodálhatjuk a szoborparkot.
Részvételi díj: 700 Ft/fő
Nagyharsányi Szoborpark
Nagyharsány és Villány között, a főútról északi irányban letérve
Szélességi kör45.856244
Hosszúsági kör18.430982

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .