A 2021-es évet rekorddal zárta a SZARVASI MINI MAGYARORSZÁG MAKETTPARK.

Kedves Partnerünk a Szarvasi Mini Magyarország Makettpark évvégén elküldte éves beszámolójukat, látogatottságukat 2021-ben. Látogatottságukról személyesen is meggyőződhettük szeptember közepén, egy hatas családi pihenésünket töltöttük a Szarvas-Békésszentandrási Holtág partján. Még rossz időben is rengeteg autó, autóbusz állt az Arborétum parkolójában.

A 2021-es évet rekorddal zárta a SZARVASI MINI MAGYARORSZÁG MAKETTPARK.

A Mini Magyarország Makettpark töretlenül fejlődve, továbbra is a leglátogatottabb turisztikai attrakció Szarvason és a térségben. A látogatók száma a 2021 -es évben már meghaladta az eddigi 2019-es csúcsévet is, elérve a rekordszámú 130 ezer látogatót.
A szarvasi Mini Magyarország makettpark 2013. áprilisában nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, azóta pedig évről-évre növekvő sikerrel fogadja látogatóit. A park és közvetlen szomszédságában elhelyezkedő világhírű Szarvasi Arborétum kétségtelenül az egyik legnépszerűbb turisztikai attrakció Szarvason és a térségben. A 2013-ban megnyílt, több mint 2 hektáron elterülő interaktív makettpark a fejlesztések során minden évben újabb mai magyar és határon túli magyar vonatkozású makettekkel gyarapodik, így 2021 végére már közel 100 épületmakett csodálható meg.
Szarvas egyik vonzereje a Körös, melyen túl számos egyéb turisztikai attrakciója miatt is népszerű célpont a turisták számára. A méltán népszerű Vízi Színház, amely a nyár folyamán minden este különleges előadásokkal várja a közönséget, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, a horgászat, a számos vízi és kerékpártúrázási lehetőség mellett a szarvasi Mini Magyarország Makettpark sikere is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Dél-alföldi régióban minden évben az országos átlagon felül növekszik a vendégforgalom.

További információ: Web: www.minimagyarorszag.hu
E-mail: info@minimagyarorszag.hu 
http://www.facebook.com/MiniMagyarorszagSzarvas A történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. A makettpark folyamatosan bővül újabb épületekkel és látványosságokkal, így 2015-ben Erdély nevezetességei, 2016-ban Felvidék, 2017-ben Kárpátalja és 2019-től Őrvidék történelmi titkai és építészeti kuriózumai hívták kalandra a látogatókat. 2018-tól mini színház elevenedik meg a parkban az év jelentősebb ünnepnapjain, a Békéscsabai Jókai Színház és a Színitanház hallgatóinak részvételével. A szarvasi Mini Magyarország az ország legnagyobb, -egyben egyetlen interaktív- makettparkja. Nem csak a tihanyi visszhangot próbálhatjuk ki itt „miniben”, de többek között a Pécsi Dzsámiból a müezzin énekét, az Operaházból -a szarvasi születésű- Melis György híres áriáját, Kodály Zoltán Háry János című daljátékának Toborzó Dalát is megszólaltathatják a látogatók. Itt található az ország leghosszabb szabadtéri modellvasút-hálózata is, amelyen a magyar vasúttörténet legszebb vonatai a látogatók által gombnyomásra irányíthatóan robognak. A mini Dunán és Balatonon pedig hazánk nevezetes vitorlásai és hajói ringatóznak.  A Mini Magyarország makettpark szervesen illeszkedik azArborétum közegébe: a tervezés és a kialakítás során az akadálymentesítést, a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot egyaránt szem előtt tartották, a növénytelepítési munkákat is célzottan az Arborétum növényzetével hangolták össze.

TÖBB, MINT A BELFÖLDI RENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK, PROGRAMOK KEDVCSINÁLÓJA, NÉPSZERÜRŰSÍTŐJE! AZ ÚJ FŐOLDAL MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN. TÁJÉKOZTAT, TANÍT, SZÓRAKOZTAT!