A Kőrös-Maros Nemzeti Park aktuális sajtóértesítései:

A Kőrös-Maros Nemzeti Park aktuális sajtóértesítései:
Rejtélyek a Bagolykapun túl-új nyári nyomozókaland indul június 1-augusztus 31 között.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye nyaranta izgalmas rejtélyek megfejtésére invitálja vendégeit.
A 26 hektáros kastélykertben idén is lehetősége nyílik kalandvágyó látogatóinknak, hogy a park kötetlen bejárása közben fényt derítsenek az állatpark Bagolykapuján túl húzódó rejtélyére.
A június 1.-től augusztus 31.-ig tartó program keretében bárki próbára teheti majd kombinatív készségét és ha elég ügyes, megfejtheti az Állatpark talányát. Az izgalmas kaland egyénileg és csoportban, családdal, barátokkal is kipróbálható.
A kisgyermekektől az idősekig, bárki számára élvezetes és tanulságos lehet. A megoldás kulcsát, természetesen most is maguk, a Körösvölgyi Állatpark állatfajai adják az önjelölt nyomozók kezébe, miközben az egyes állomások játszva
tanítanak. A tavalyi Bagolykapun túli rejtélyt közel 700 fő fejtette meg a múlt nyár folyamán. Reméljük, hogy idén is sokan belevágnak majd az élmény és az érdekes információk kedvéért. A kaland mellett természetesen a helyes megfejtők között kisorsolandó nemzeti parkos ajándékok és a fődíj, az éves állatparki bérlet is csábító lehet.
Kalandra fel! Szeretettel vár mindenkit a Körösvölgyi Állatpark.

Szünidei Állatmustrák veszik kezdetüket a Körösvölgyi Állatparkban
Az idei vakáció alatt ismét kezdetét veszi a Kűrösvölgyi Állatpark népszerű rendezvénysorozata.A nyár folyamán, minden vasárnap, pontban 11 órakor, összesen 10 plusz 1 alkalommal egy-egy izgalmas   állatfaj vagy állatcsoport kerül bemutatásra. A megadott időpontokban a főszereplő állatok karámjánál, röpdéjénél, állatházánál gyülekező látogatók rengeteg érdekességet ismerhetnek meg ezen csodálatos élőlényekkel kapcsolatban.Az események remek lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a szakmai kollegáktól kérdezhessenek majd vendégeink. Az állatfajok megfigyelhetőek lesznek táplálkozás közben, hiszen kedvenc eleségeikkel csaljuk testközelbe a vendégekhez őket.
Aki szeretné megtudni, hogyan tájékozódnak vonuláskor a vadludak, milyen a logikai készsége egy hollónak, hogyan vezeti a kondát egy tapasztalt koca, milyen magasra repül egy fakókeselyű, hogyan menekültek meg az európai bölények a kipusztulástól, milyen technikával vadászik a vörös róka vagy épp hány kilós egy szarvas agancs, akkor mindenképp érdemes ellátogatni az alábbi eseményeinkre, melyre minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk a nyár folyamán.A részletes nyári program:
Június 19. Vízimadarak látványetetéssel egybekötött ismertetője az Állatpark tavánál
Június 26. A holló látványetetéssel egybekötött ismertetője röpdéjénél
Július 3. A vaddisznók látványetetéssel egybekötött ismertetője kifutójuknál
Július 10. A fakókeselyűk látványetetéssel egybekötött ismertetője röpdéjüknél
Július 17. Az európai bölények látványetetéssel egybekötött ismertetője karámjuknál
Július 24. A vörös róka látványetetéssel egybekötött ismertetője a rókaháznál
Július 31. A jávorszarvasok látványetetéssel egybekötött ismertetője kifutójuknál
Augusztus 7. Az őzek ismertetője kifutójuknál
Augusztus 14. A borzok látványetetéssel egybekötött ismertetője a rókaháznál
Augusztus 21. A szürkefarkasok látványetetéssel egybekötött ismertetője kifutójuknál
Augusztus 28. A gímszarvasok látványetetéssel egybekötött ismertetője kifutójuknál

Helyszín és érdeklődés:
Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K  
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu

TÖBB, MINT A BELFÖLDI RENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK, PROGRAMOK KEDVCSINÁLÓJA, NÉPSZERÜRŰSÍTŐJE! AZ ÚJ FŐOLDAL MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN. TÁJÉKOZTAT, TANÍT, SZÓRAKOZTAT!