Gárdonyi 100 Emlékév,  XVIII. Egri Régi Skoda Találkozó 2022. május  20-22.

Gárdonyi 100 Emlékév,  XVIII. Egri Régi Skoda Találkozó 2022. május  20-22.

1. XVIII. Egri Régi Skoda Találkozó a Dobó téren május 20-22.
05.21. szombat (résztvevőknek!)
Eger-Edelényi kastélysziget-Eger túra.
Útközben állomásokkal, elméleti és gyakorlati feladatokkal.
Kastélylátogatás, az autók kiállítása a kastély udvarán, ebéd a szomszédos étteremben.
05.22. vasárnap
Autós felvonulás a városban, majd az autók kiállítása a Dobó téren 12 óráig
Eredményhirdetés: 11.30
A rendezvényre a mindenkori járványügyi rendelkezések érvényesek!

2. Egri Bor Busz május 21.
Az Egri Bor Busz szombatonként indul, és körjáratként működik, fix megállókkal délelőttől egészen estig. Az Egerbe látogató borkedvelőknek kínál lehetőséget arra, hogy egyszerűen eljuthassanak egy nap akár több egri pincészethez is, és így könnyebben megismerhessék a helyi borkultúrát.
A helyszínek változatosak, a belvárostól a pig, Egerszalóktól a Kőlyuk pincesoron át a Bolyki-völgyig nyolc borászatot illetve az ő vendéglátóhelyeiket ejtheted útba.
A buszon veheted meg az aznapra szóló jegyet, amihez kapsz egy tájékoztatót és nyolc kupont. Egy kupont, egy fő, egy pincészetnél válthat be úgy, hogy azért egy borkóstoló sort kóstolhat kedvezménnyel, vagy önállóan palackos borvásárlásra használhatja. A körjáratra az adott napon a menetrend szerint a megállókban bármikor fel– és leszállhatsz.
https://visiteger.com/programok/osszes/egri-bor-busz-masolat-29

3. Túl a Maszat-hegyen – bábelőadás a Harlekin Bábszinházban május 22. 11 óra.
PRESSER GÁBOR – VARRÓ DÁNIEL: TÚL A MASZAT-HEGYEN
zenés kalandjáték 5–99 éves korig, két részben
“Ismeritek Andrist? Tudjátok, ő az a barna hajú kisfiú a 2.b osztályból. Mindennap találkozhattok vele a tornateremben, az iskola folyosóján, a játszótéren. Nem emlékeztek rá? Kár, pedig ő aztán nagy kalandor, igazi hős. Sok mindenről tudna nektek mesélni. Például arról, hogy sodort be egy este egy levelet a szobájába a szél, s hogy indult segíteni még az éjszaka folyamán Maszat Jankának, és kelt át száz veszélyen, győzött le kalózokat, paca szörnyeket, s magát a Paca Cárt is. Szóval ilyen hőssel jársz egy iskolába és ilyen hős adja kölcsön neked sokszor a biciklijét, homokozó lapátját.
Aki kíváncsi Andris kalandjaira jöjjön a Harlekin Bábszínházba, mert ott részese lehet ezeknek!”

4. Gárdonyi műhelyében: Hosszúhajú veszedelem – a Gárdonyi 100 Emlékév programja az Emlékmúzeumban május 26. 17 óra.
A szerelmes Gárdonyi Géza, az író házassága, Gárdonyi múzsái.
Gárdonyi Géza Egerbe költözésének egyik legfontosabb indítéka az volt, hogy az ezeréves város históriáit összegyűjtse és megírja, s az itt töltött közel három évtized alatt Eger bámulatos történetei mellé sok száz más művet is papírra vetett. Rendhagyó tárlatvezetéseink során egy csésze tea mellett, kellemes beszélgetés során ezeket a meséket ismerjük meg, kiegészítve a Gárdonyiról szóló történetekkel, mítoszokkal, legendákkal. Az irodalmi tereferék során végig kísérjük Gárdonyi regényes életét, felfedezzük írói műhelyét, feltárjuk titkait, amelyeket életében senkivel nem osztott meg, de gondosan gyűjtött hagyatékában a sorok között olvasni tudó utókorra hagyott. Az interaktív programok során ki-ki gondolatban megírhatja az új regényt, amely Gárdonyi Géza életéről szól majd.
A részvétel ingyenes!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .