Farsangi Disznótorosok, Böllérversenyek, Kocsonyafesztiválok 2023. február 4.

A Farsang népszerű rendezvényei a „disznóságok” közé tartoznak. A disznótoros jellegű rendezvények áldozatai a röfik. A résztvevők a versenyzők, a drukkerek , a nézelődök, a kóstolók és a versenyek bírái. A következő hét programjai közül 17 ilyen programot emeltünk ki, fogyókúrázóknak még a plakátok szemlélését sem ajánljuk!!!

Farsangi Disznótorosok, Böllérversenyek, Kocsonyafesztiválok 2023. február 4.

1. XI. Kistarcsai Böllérfesztivál február 4, a Csigaház melletti téren 7 órától.
Programok a mellékelt plakáton.
Csapatverseny az előre nevezett részvevőkkel. A versenyek a szúrástól kezdődnek, benne a tepertő, abált szalonna, hurka, kolbász minőségén kívül a tálalást, sátrak díszítését és a tisztaságot is értékelik.

2. BiaTORbágy disznótor a Faluház kertjében február 4. 8 órától.
Hagyományos falusi disznótöros sok kóstolóval.
A Kultúrváróban egész nap kapható a böllérfillér, melyet disznótoros ételekre, teára és forralt borra válthatnak be.
17 óráig szórakoztató programok hazai és meghívott fellépőkkel.

3. Kocsonya És Disznótoros Napok a Velence Korzón február 3-5. 14  órától. Tudomásunk  szerint a  várható kedvezőtlen idő miatt egy  héttel   elhalasztották!
A standoknál minden idetartozó étel, ital kapható a kocsonyától a házipálinkákig.

4. Almási Hagyományos Disznóvágás és Kolbásztöltő verseny Magyaralmáson február 4.
A rendezvény ingyenes. Készül a disznótoros ebéd, rántotta, tepertőkrém, füstölt szalonna, húsleves, székelykáposzta, pecsenye, sült kolbász stb. A előre jelentkezett csapatok kolbásztöltő versenyen vehetnek részt. /több, mint 1500 fős község a Móri-Árokban Székesfehérvár és Mór között/

5. I. Hagyományőrző Disznóvágás Környén február 4. 7 órától.
A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe és a Környei Németek Baráti Köre szervezésében a Tájház udvarán.
Az érdeklődőket múltidéző vidám hangulat, és 1 500 forintos támogatói jegy ellenében disznótoros finomságok várják.A kínálatban sült vér, flekken, hurka, kolbász, káposzta, retró rántott húsos szendvics, orja leves, forralt bor és meleg tea szerepel.

5. XVI. Falusi disznóvágás Ábrahámhegyen a MH-nál február 4. 7 órától. Reggeli, ebéd, vacsora rendrelhető. Lesz kolbásztöltő verseny, szórakoztató programok fellépőkkel.

6. Falusi Disznóvágás Pénzesgyőrben február 5. 7 órától a MH-nál. /400 fő alatti kisközség az Északi-Bakony egyik legszebb táján Zirctől 10 km-re. /

7. Farsangi Disznótoros Pusztaszemesen a focipályán február 4. /400 fő alatti kisközség Balatonföldvártól 10 km-re/
Támogatási jeggyel reggeli, ebéd, sültkolbász és hurka kapható.

8. XII. Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál Komlón február 4. 8 órától a Városi Sportközpontban.
A talpalávalót a Perfect Slágerzenekar és a Wery-Take Retro Band szolgáltatja, a rendezvény sztárvendége Várkonyi Attila, Dj Dominique lesz.

9. Dorottya napi farsangi disznótoros hétvége Kiskunmajsán a Jonathermálban február 3-5.
A hagyományos csomagár 2 éjszaka szállást, 2 napi fürdőbelépőt és a disznótoros programon való részvételt tartalmazza.

10. Hagyományőrző falusi disznóvágás Császártöltésen a Teleház udvarán február 4. 8 órától.Kolbásztöltő versennyel, sok ingyenes kóstolóval, fogópálinkával, disznótoros reggelivel, kalácssütéssel, estebéddel.

11. VII. Városi Disznótor Kiskőrösön február 4. 7 órától. A Kiskőrösi Gazdakör és a Városi Önkormányzat szervezése.

12. Kolbásztöltő és pálinka verseny az Algyői Tájháznál február 4. 7 órától.

13. Szeghalmi Disznótoros és VII. Sárréti Pálinka és Párlat mustra a Városi Sportcsarnokban február 4.Kísérőprogramok: kolbásztöltő verseny, ugrálóvárak, arcfestés, játszóház, helyi kézműves termékek vására, disznótoros ételek kóstolása. Zene: Sztojka Tibi és zenekara.

14. Derecskei Disznótor és Hajdú-Bihar Megyei Téli Vásár február 4. 8 órától.Egész nap disznótoros ételek kóstolási lehetősége a Csárdaudvarban.
Támogatójegyek: Ebédjegy 1600 Ft, kóstolójegy 800 Ft.
11 órától Télűző maskarás felvonulás és csergetés.
A vásáron a helyi őstermelők, termelők, kézműves- és népművészeti alkotók árusítják portékáikat.

15. Télűző Kocsonyafesztivál Héhalmon február 4. /1000 fő körüli község Aszódtól és Pásztótól 20-20 km-re/
A rendezvényen fellépnek a helyi óvodások és általános iskolások, a Kisboldogasszony Kórus, a Rózsakör Nyugdíjasklub, a Héhalmi Boszik, valamint Berki Mária. Emellett pedig különféle finomságok is felsorakoznak majd, így természetesen kocsonya is.

16. Hagyományőrző Falusi Disznótor Nógrádsipeken február 4.Inkább csak a falvakban őrzik a tradíciót, a városokban már ritka a disznóvágás. Főként a középkorosztály dönt úgy, hogy saját forrásból, ilyen módon tölti fel a család húskészleteit, a fiatalok már kevésbé élnek ezzel a lehetőséggel.
A hagyományos disznótoros a régi tradíciókat fogja feleleveníteni. 14 órától az érdeklődők olyan disznóságokat kósolhatnak, mint a szarikása, a sült hurka és kolbász, valamint a toros káposzta.

17. Vámos-Toros nap Sajóvámoson a Szőke Kastély előtti téren február 4.A rendezvényen pálinkaversenyt, pogácsasütő és disznótoros ételek versenyét élvezhetik.

18. Telki Faludisznaja ujratöltve február 4. részletes programok a plakáton