városi séta kategória bejegyzései

Hello Eger 3 napos könnyűzenei Fesztivál, Ünnepi Programok, Zenei Koncertek Egerben és környékén 2022. augusztus 18-20.

Hello Eger 3 napos könnyűzenei Fesztivál, Ünnepi Programok, Zenei Koncertek Egerben és környékén 2022. augusztus 18-20.

1. Hello Eger! a Bolyki Pincészetben, Eger 3300, Losoncy völgy augusztus 18-20. 18 órától.
Fellépők:
08.18. CSÜTÖRTÖK: BSW – Elektra – Endru – Essemm – Jauri – KKevin – Purebeat – T.Danny (live)
19. PÉNTEK: Daniel Nike – Dj Dominique – Endru – Erős vs. Spigiboy – Kozmix – Náksi – Peat Jr. – Regán Lili -Tape
20. SZOMBAT: Bruno x Spacc – Csordás Tibi – Delta Sigma – Endru – Krisz Rudi – Lmen Prala – Manuel – Pászti Gabi
Jegyár ELŐVÉTELBEN:
#BÉRLETEK: Early Bird Bérlet – 11 990 Ft
Elővétel Bérlet – 13 990 Ft
Elővétel VIP Bérlet – 24 990 Ft
#NAPIJEGYEK: Csütörtök Early Bird – 3 490 Ft
Csütörtök Elővétel I. – 4 490 Ft
Csütörtök Elővétel II. – 5 490 Ft
Csütörtök Elővétel VIP – 8 990 Ft

Péntek Early Bird – 3 490 Ft
Péntek Elővétel I. – 4 490 Ft
Péntek Elővétel II. – 5 490 Ft
Péntek Elővétel VIP – 8 990 Ft

Szombat Early Bird – 3 490 Ft
Szombat Elővétel I. – 4 490 Ft
Szombat Elővétel II. – 5 490 Ft
Szombat Elővétel VIP – 8 990 Ft

Vasárnap Early Bird – 3 490 Ft
Vasárnap Elővétel I. – 4 490 Ft
Vasárnap Elővétel II. – 5 490 Ft
Vasárnap Elővétel VIP – 8 990 Ft
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS:
https://oneticket.hu/helloeger-22081821
Belépés a fesztiválra:
16 éven aluli gyermekek csak szülői kísérettel, vagy szülői felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése után vehetnek részt a programon.▲ 10 éves kor alatt a belépés díjtalan. A gyerekek száma nem haladhatja meg a megváltott felnőtt jegyek számát.
➟ A beléptetés jogát a szervezők fenntartják! Belépés kizárólag kulturált viselkedés – öltözet és kontrollált alkoholszinttel lehetséges!
További információkért kövesd a HELLO! EGER oldalát!

2. A Tapolcsányiék unokája – Családmese Szomolyán augusztus 19. 18 óra.
https://visiteger.com/programok/osszes/a-tapolcsanyiek-unokaja-csaladmese-szomolyan-masolat-14

3. Csányi Sándor színházi estje a Márai Központban augusztus 19. 20.30-kor.
Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába?…
https://visiteger.com/programok/osszes/csanyi-sandor-szinhazi-estje

4. Egri Bor Busz minden szombaton.
https://visiteger.com/programok/osszes/egri-bor-busz-masolat-40

5. Garantált idegenvezetés szombatonként

6. Nyári orgonamuzsika a Szent Bernát templomban augusztus 20. 11.30-kor.
Az egri születésű Ádám András Balázs küldetésének tekinti azt, hogy a művészet ne egy zárt csoporté legyen, és hogy minél több embernek az életébe tovább tudjuk juttatni, mint „Isten adományát” („Musik ist Gabe Gottes” Luther Márton)

7. Városi Ünnepség a Dobó téren augusztus 20,Szimfonik Lájk a városi ünnepséget követően az Egri Szimfonikus Zenekarral és a Szimfonik Lájk Banddel a Dobó téren!
Ezúttal is három csodálatos hang, három kiváló művész lesz a vendégünk: Hajdu Klára énekes, a hazai jazzélet egyik jeles alakja, Heincz Gábor (Biga) énekes, zeneszerző, a hazai popszakma egyik kiváló képviselője, és Miller Zoltán énekes, az Emberek zenekar korábbi tagja, EMeRTon- és Súgó Csiga-díjas énekes, színész lesz a vendégünk.
Vezényel: Szabó Sipos Máté.
A Szimfonik Lájkon idén is ismert pop- és rockzenéket hallhatnak szimfonikus átirattal, a mai slágerek mellett felcsendülnek többek között a Queen, az LGT és a Hungária dalai is.

8. A Lipicai Nemzetközi Történelmi Lovas Gála Szilvásváradon a Lipicai Lovasközpontban, Szilvásvárad 3348, Egri út augusztus 20. 20 óra. Éjszakai lovas show: A Lipicai – Nemzetközi Történelmi Lovas Gála néven.
https://visiteger.com/programok/osszes/a-lipicai-nemzetkozi-tortenelmi-lovas-gala

Dél-Korea idén a Mesterségek Ünnepe díszvendége 2022. augusztus 19-20-21-én.

Az ünnepi hétvége Budapesti nagyrendezvénye az idén plussz programmal várja a vendégeket a Budai Várba. Az erről kapott Partneri Sajtóértesítésre szeretnénk felhívni a figyelmeteket!

Dél-Korea idén a Mesterségek Ünnepe díszvendége 2022. augusztus 19-20-21-én.

A Koreai Kulturális Központ alapításának 10. évfordulója alkalmából a Mesterségek Ünnepe idei díszvendége a Koreai Köztársaság. Augusztus 19. és 21. között az ország legnagyobb népművészeti fesztiválján koreai mesterek mutatják be a távol-keleti ország kézműves hagyományait. A nagyszínpadon tradicionális hangszerekkel, táncokkal és ritmusokkal várják a látogatókat. A divat iránt érdeklődők egy divatbemutatón csodálhatják meg a szemet gyönyörködtető hanbokokat, vagyis a koreai népviseletet. A gyermekek népi játékokat próbálhatnak ki a számukra kialakított családi játszóházban.
Két nemzet között a legerősebb kapocs egymás kultúrájának megismerése és szeretete, így az idei Mesterségek Ünnepén a Dél-Koreai Köztársaság tíz olyan standja is helyet kap, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a hagyományos koreai művészettel. Az esemény főszervezője a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Koreai Kulturális Központ együttműködésének köszönhetően kilenc koreai mester érkezik hazánkba. A kézművesek a kalligráfia, a templom- és népi festészet, a koreai foltvarrás, a pirográfia, a kerámiaművészet és a papírfonás mesterségébe is bepillantást nyújtanak.
A koreai sorozatokban megcsodált paloták színpompás falainak hangulata a Budai Várban is megelevenedik majd, ahol az egész világon egyedülálló Dancheong épületfestészet legjavát is bemutatják a szakavatott mesterek. A látogatók megismerkedhetnek koreai népi festészet, a Minhwa főbb szimbólumaival is, például a tigrissel, amelyről úgy tartják, hogy megvédik annak tulajdonosát és családját a gonosz erőktől és egészséget, boldogságot hoznak.

Eperfa kérgéből készült papír? A hanji papír nem csak írásra vagy festésre alkalmas, hanem különféle használati tárgyak, így tárolódobozok, edények vagy ékszerek alapanyaga is lehet. Többek között a Jiseung papírfonás technikáját is ki lehet majd próbálni a helyszínen az egyenesen Koreából érkező mesterek útmutatásával.

A kézműves standok mellett a Mesterségek Ünnepének nagyszínpadán naponta két alkalommal hagyományos koreai zenei és tánc produkciókat mutatnak be. A repertoárban szerepel többek között különleges színházi maszkos tánc, vidám, energikus dobtánc és a királyi udvarok táncstílusát bemutató előadás is.

Augusztus 21-én, vasárnap 10:30-tól divatbemutatóval készülnek a szervezők, ahol a szemet gyönyörködtető hanbokok és a koreai népviselet lesz a középpontban. A több száz éves múltra visszatekintő öltözet számos rétegből áll, eltakarva szinte teljesen viselőjét. A hangsúlyos, bő szoknya lehetetlenné teszi a hölgyek tényleges alakjának megmutatását, így a „puszta formaságok” helyett a viselő szépségére és jó ízlésére helyezi a hangsúlyt. A hanbok mesés színeivel pedig üzenni is tud viselője, mivel azok mind különböző jelentéssel bírnak. A kék szín például a stabilitást szimbolizálja, a fekete a kreativitást, a fehér színt pedig csak az arisztokraták viselhették.

A vásári forgatagban pedig bárhol felbukkanhat majd a koreai és magyar művészekből álló tánccsoport, akik színpompás ruhákban, tradicionális koreai hangszerekkel és örömöt sugárzó mozdulatokkal járják körbe a standokat, hogy elkápráztassanak mindenkit.

A gasztronómiai élmények sem maradhatnak ki a háromnapos ünnepből, több standon kínálnak majd eredeti koreai street food fogásokat és más hagyományos, egyszerre csípős, savanyú, sós, keserű és édes ízvilágú ételkülönlegességeket.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, akiket népi játékokkal várnak a számukra kialakított családi játszóházban.

Részletes programok és nyitva tartás az esemény folyamatosan frissülő Facebook oldalán érhető el. /https://www.facebook.com/events/569836791349209/?active_tab=discussion/