ünnepi megemlékezés kategória bejegyzései

A BFMK Nyári Programjai, Kiállítások, Kulturális Programok Hódmezővásárhelyen, Rockfesztivál Mindszenten 2023. június 1-7.

A BFMK Nyári Programjai, Kiállítások, Kulturális Programok Hódmezővásárhelyen, Rockfesztivál Mindszenten 2023. június 1-7.

1, Agyagos szakkör indul a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
További információ a mellékelt plakáton!

2. Margaréta Foltmozaik Műhely hétfőnként a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Részletek a plakáton!

3. „Üdvözlet Vásárhelyről” – válogatás Mayer Jenő képeslaphagyatékából című kiállítás megnyitója a Tornyai János Múzeumban.
A kiállítás 2023. szeptember 17-ig látogatható!

4. Kulcs az olvasáshoz író-olvasó találkozó: Majoros Nóra a Pósa Lajos Gyermekkönyvtárban június 1-én, 10.00 és 12.00 óra között .

5. Tanodák éjszakája a Gasztro-Ker Tanodában (Andrássy út 39.) június 2-án, 17.00 órától. Részletes program a mellékletben!

5. „Art’húr Irodalmi Kávéház” (Jóna Dávid, Bene János, Ugron Zoltán) a Kárász József Irodalmi Kör szervezésében a Városi Könyvtárban június 2-án, 17.00 órától.

6. „Az illúzió mesterei” showműsor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban június 3-án, 15.00 és 19.00 órától .
Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.
Las Vegas, New York, Peking, Dubai, Párizs és Monte Carlo színpadai után most készek arra, hogy az önök városának közönségét is elvarázsolják! Nincs ahhoz fogható, mint élőben látni a varázslatot. Itt nincsenek kameratrükkök: a hihetetlen illúziók a nézők előtt, sőt, azok bevonásával történnek.
A műsorban fellépnek a nagyszínpadi illúziók mestere Lui és partnernői, a világbajnoki bronzérmes bűvészmesterGalambosFecó és Holcz Gábor, aki Las Vegastól Dél-Koreáig bűvölte már el a közönséget különleges mutatványaival

7. Kultúr-tér a Kossuth téren június 3-án, 17.00 órától .
Részletes program a csatolmányban!

8. Magyarock fesztivál és Veterán járművek találkozója Mindszenten a Szabadság téren június 3.
Részletes program a csatolmányban.

9 . A Trianoni békediktátum aláírásának 103. évfordulója és a Nemzeti Összetartozás napja alkalmából megemlékezések két helyszínen június 4-én, 9.00 órától.
Részletek a csatolmányban!

10. Új-Kishomoki Közösségi Ház ünnepélyes átadása a Szikes utcában június 4-én, 10.00 órától. Részletes program a mellékelt plakáton!

11. Dragomán György és Szabó T. Anna közönségtalálkozója a Városi Könyvtárban június 7-én, 17.00 órától.

Nyári táborok iránt érdeklődjön az alábbi linken: https://www.facebook.com/photo?fbid=746899733887958&set=pcb.744623120782286

Mini Magyarország Makettpark 10. szülinapi Programja 2023. május 13.

Kedves Régi Médiapartnerünktől, a Szarvasi Mini Magyarországtól érkezett Sajtóértesítés hétvégi Rendezvényükről:

Mini Magyarország Makettpark 10. szülinapi Programja 2023. május 13.A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként.Az idén 10. születésnapját ünneplő makettpark 2023. május 13-án szombaton 10.00 – 16.00 óráig egy hatalmas szülinapi partira várja a látogatókat a makettpark egyedi mesejátszóterén.
Nem akármilyen születésnapot tart a Mini Magyarország, hiszen ebből az alkalomból az idén 10. születésnapját ünneplő gyermekek (2013-ban születettek) INGYEN jöhetnek be május 13-án a szülinapi buliba!Ezen a különleges napon extra programokkal is kedveskednek: lufival fogadják a gyerekeket, ingyenes ugrálóvárakkal, arcfestéssel, karikaturistával várják a kicsiket és a nagyobbakat is. A napot koronázva 14.00 órakor megérkezik a hatalmas ünnepi
torta, amiről nem szabad lemaradni!Mindenkit szeretettel várnak egy közös ünneplésre 2023. május 13-án szombaton Szarvasra, a Mini Magyarország makettparkba. ( Esőnap 2023. május 14. vasárnap)
Bővebb információ:
Mini Magyarország makettpark
Cím: 5540 Szarvas, I. kk. 9.
https://minimagyarorszag.hu/programok/
info: info@minimagyarorszag.hu
Web: http://www.minimagyarorszag.hu/

Mivel már rég nem érkezett értesítés a Makettparkról, szeretnénk felhívni az érdeklőd figyelmét rövid bemutatkozásukkal:
Mini Magyarország makettpark Szarvas
A történelmi Magyarország mértani közepén, az ország legnagyobb Arborétumában található a  szarvasi Mini Magyarország makettpark, az ország legnagyobb, és egyben egyetlen interaktív
makettparkja. A makettpark az évek során Szarvas város legtöbb látogatót vonzó turisztikai  attrakciójává vált, melyet évente több mint 100 ezer látogató keres fel, és amely akár egy belépővel
is megtekinthető az ország legnagyobb arborétumával, a híres Szarvasi Arborétummal együtt.
A Mini Magyarország makettpark hazánk, Erdély, Felvidék, Kárpátalja és Őrvidék (Burgenland) történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be.
A park évről évre bővül, így már a közel 100 építészetéről, történelméről, földrajzi elhelyezkedéséről híres épület, kastély, templom, vár, állomásépület között kalandozhatunk, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseményei elevenednek meg a szemünk előtt.
Az ország egyetlen interaktív makettparkja – ahol a makettek nagy része rejt mozgó vagy hangzó meglepetést – minden Szarvasra kiránduló csoport, diák, pedagógus számára egyaránt kötelező program.
Megcsodálható még Magyarország leghosszabb szabadtéri vasúti modell pályája, ahol a több mint 600 méternyi mini vasúti sínen, alagutakon, hidakon, viadukton átkelő mini mozdonyok közlekednek, melyeket a látogatók indíthatnak gombnyomással.
A kisgyermekek pedig egy különleges és egyedi játszótéren tölthetik el még tartalmasabban kirándulásukat.
A Rendezvényfigyelő is szeretettel üdvözli a 10 éves Mini Magyarországot!