Budapesti rendezvény kategória bejegyzései

Stand up FACTORY Humortechnikum a Budapest Gardenben augusztus 23. 19 óra.

Kedvelt Partnerünk a Stand Up Comedy Humortársulat a Nemzeti Ünnepet követve egy Budapesti előadással vidítja fel a Rajongóit:

Stand up FACTORY Humortechnikum a Budapest Gardenben augusztus 23. 19 óra.

Házigazda: Magyed
Versenyzők: Ruha Tomi, Minkó Lajos, Gyuricza Balázs, Csatlós Klaudia, Belső Csaba, Szűcs Dávid, Pácz Viktória, Fekete Melinda, Trenka Sziszi, Király Dávid.

Ismerd meg a jövő humoristáit, vagy próbáld ki magad a színpadon egy ötperces anyaggal! A közönség dönt, hogy ki az est legjobb stand up komikusa.
A Humortechnikumot már évek óta megrendezzük a Budapest Gardenben. Eddig szezonális jelleggel léptek fel az amatőrök, 2022-től már egész évben várjuk a stand up comedy fellépőket. Minden alkalommal Open Mic. Az előadások remek szórakozást nyújtanak. Van, aki azért, mert nagyon jó és van, aki azért, mert nagyon…
A tehetségkutatóinkon feltűnt fellépőink 8 éve szerepelnek a Comedy Centralon, a Showder Klubban és a Rádiókabaréban. Az előadásokon minden esetben egy rutinos Showderes arc is fellép, de bárki megjelenhet a TV-ből, hogy lepróbáljon premier előtt egy televízióba szánt anyagot, akár Orosz Gyuri, Magyed, Bruti, Rekop Gyuri, Trabarna, Somogyi András, Maczkó Ádám, Redenczki Marcsi, Záhonyi-Ábel Dávid, Gajdos Zoltán, Valtner Mályki vagy Horváth Gábor.
Jegyek: Normál jegy elővételben: 1.500 Ft/fő. Az előadás napján a helyszínen: 2.000 Ft/fő.
Diákjegyek elővételben: 1.000 Ft/fő. Az előadás napján a helyszínen 1.500 Ft/fő.

Onlne jegyvásárlás itt:
https://www.standupcomedy.hu/esemenyek/stand-up-factory—budapest-garden-1860

Következő előadások: augusztus 29 Székesfehérvár – augusztus 30. Budapest

Dél-Korea idén a Mesterségek Ünnepe díszvendége 2022. augusztus 19-20-21-én.

Az ünnepi hétvége Budapesti nagyrendezvénye az idén plussz programmal várja a vendégeket a Budai Várba. Az erről kapott Partneri Sajtóértesítésre szeretnénk felhívni a figyelmeteket!

Dél-Korea idén a Mesterségek Ünnepe díszvendége 2022. augusztus 19-20-21-én.

A Koreai Kulturális Központ alapításának 10. évfordulója alkalmából a Mesterségek Ünnepe idei díszvendége a Koreai Köztársaság. Augusztus 19. és 21. között az ország legnagyobb népművészeti fesztiválján koreai mesterek mutatják be a távol-keleti ország kézműves hagyományait. A nagyszínpadon tradicionális hangszerekkel, táncokkal és ritmusokkal várják a látogatókat. A divat iránt érdeklődők egy divatbemutatón csodálhatják meg a szemet gyönyörködtető hanbokokat, vagyis a koreai népviseletet. A gyermekek népi játékokat próbálhatnak ki a számukra kialakított családi játszóházban.
Két nemzet között a legerősebb kapocs egymás kultúrájának megismerése és szeretete, így az idei Mesterségek Ünnepén a Dél-Koreai Köztársaság tíz olyan standja is helyet kap, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a hagyományos koreai művészettel. Az esemény főszervezője a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Koreai Kulturális Központ együttműködésének köszönhetően kilenc koreai mester érkezik hazánkba. A kézművesek a kalligráfia, a templom- és népi festészet, a koreai foltvarrás, a pirográfia, a kerámiaművészet és a papírfonás mesterségébe is bepillantást nyújtanak.
A koreai sorozatokban megcsodált paloták színpompás falainak hangulata a Budai Várban is megelevenedik majd, ahol az egész világon egyedülálló Dancheong épületfestészet legjavát is bemutatják a szakavatott mesterek. A látogatók megismerkedhetnek koreai népi festészet, a Minhwa főbb szimbólumaival is, például a tigrissel, amelyről úgy tartják, hogy megvédik annak tulajdonosát és családját a gonosz erőktől és egészséget, boldogságot hoznak.

Eperfa kérgéből készült papír? A hanji papír nem csak írásra vagy festésre alkalmas, hanem különféle használati tárgyak, így tárolódobozok, edények vagy ékszerek alapanyaga is lehet. Többek között a Jiseung papírfonás technikáját is ki lehet majd próbálni a helyszínen az egyenesen Koreából érkező mesterek útmutatásával.

A kézműves standok mellett a Mesterségek Ünnepének nagyszínpadán naponta két alkalommal hagyományos koreai zenei és tánc produkciókat mutatnak be. A repertoárban szerepel többek között különleges színházi maszkos tánc, vidám, energikus dobtánc és a királyi udvarok táncstílusát bemutató előadás is.

Augusztus 21-én, vasárnap 10:30-tól divatbemutatóval készülnek a szervezők, ahol a szemet gyönyörködtető hanbokok és a koreai népviselet lesz a középpontban. A több száz éves múltra visszatekintő öltözet számos rétegből áll, eltakarva szinte teljesen viselőjét. A hangsúlyos, bő szoknya lehetetlenné teszi a hölgyek tényleges alakjának megmutatását, így a „puszta formaságok” helyett a viselő szépségére és jó ízlésére helyezi a hangsúlyt. A hanbok mesés színeivel pedig üzenni is tud viselője, mivel azok mind különböző jelentéssel bírnak. A kék szín például a stabilitást szimbolizálja, a fekete a kreativitást, a fehér színt pedig csak az arisztokraták viselhették.

A vásári forgatagban pedig bárhol felbukkanhat majd a koreai és magyar művészekből álló tánccsoport, akik színpompás ruhákban, tradicionális koreai hangszerekkel és örömöt sugárzó mozdulatokkal járják körbe a standokat, hogy elkápráztassanak mindenkit.

A gasztronómiai élmények sem maradhatnak ki a háromnapos ünnepből, több standon kínálnak majd eredeti koreai street food fogásokat és más hagyományos, egyszerre csípős, savanyú, sós, keserű és édes ízvilágú ételkülönlegességeket.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, akiket népi játékokkal várnak a számukra kialakított családi játszóházban.

Részletes programok és nyitva tartás az esemény folyamatosan frissülő Facebook oldalán érhető el. /https://www.facebook.com/events/569836791349209/?active_tab=discussion/