vásár kategória bejegyzései

Szindarabok, Rendezvények a Múzeumok Őszi Fesztiválján, Sváb Szüreti Mulatság Gyulán 2022. október 6-12.

Szindarabok, Rendezvények a Múzeumok Őszi Fesztiválján, Sváb Szüreti Mulatság Gyulán 2022. október 6-12.

1. Yasmina Reza: Művészet – A kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum előadása a Várszinház Kamaratermében október 6. 19 óra.
A Gyulai Várszínház és a Boróka Magyar-Székely Kulturális Közhasznú Egyesület szervezésében.
“Te vagy a legjobb barátom. Nem háborít fel, ha olyant teszel, amivel nem értek egyet. Alig várom a hétvégét, hogy az értelmetlen robotolás után végre egy nyugodt estét töltsünk együtt. Veled jókat lehet röhögni. Jól ki lehet röhögni másokat…./
https://www.visitgyula.com/hu/gyulai-programok/yasmina-reza-muveszet
Belépőjegy: 2900 Ft

2. Színek és arcok – Barta Anikó grafikus kiállítása az Erkel Ferenc Művelődési Központban október 7-november 8.
A Besenyszögön élő, de Kecskeméten dolgozó grafikussal NOA művésznéven is találkozhattak már a hazai képzőművészet ismerői. A képeiből áradó szenvedély az alkotó személyiségéből ered; ez az elhivatottság mozgathatja azt, hogy az alkotás folyamata teljes élete (hivatása és szabadideje) része.
https://www.visitgyula.com/hu/gyulai-programok/szinek-es-arcok

3. Női szalon – Almásy-kastély garantált programjai október 8.
https://www.visitgyula.com/hu/gyulai-programok/almasy-kastely-garantalt-programjai-noi-szalon?instance=533253

4. Vacsoraestek a Patrióta Gyulai Kisvendéglőben október 8.
A tematikus vacsoraesteken középpontba kerülnek a glutén- illetve laktózmentes ételek, valamint a minőségi borok. Az ízletes fogások mellett zenei és irodalmi programok is színesítik a kínálatot.
A rendezvényekről érdeklődni a 06 30 604 2304-es telefonszámon lehetséges. Asztalfoglalás szükséges!

5. Középkori „edzés” a vár udvarán – Múzeumok Őszi Fesztiválja programja október 8. 10 óra.
A fizikai jól lét jegyében a Kerecsényi László Íjász Egyesület hagyományőreinek közreműködésével középkori edzésen vehetnek részt a lelkes mozogni vágyók a vár udvarán. A szabadtéri edzésen súlyzók helyett kötél, ágyúgolyó és több, a középkor hangulatát és életmódját idéző eszköz lesz a társad.6. Herbis ad salutem – Múzeumok Őszi Fesztiválja október 8. 15 óra.
A kastély fűszerkertjében termett gyógy- és fűszernövények megismertetésével segíti a programon résztvevőket az egészségesebb életmód felé.Számos érdekes kérdésre kaphatunk választ. Melyik fűszernövény milyen problémára adhat enyhülést? Hogyan bánjunk a gyógynövényekkel? Melyik fűszer milyen ételhez illik?
Az elméleti tudás mellé helyben készült gyógyteák fogyasztására is lehetőség nyílik.
Részvételi díj: 1950 Ft/fő.
https://www.visitgyula.com/hu/gyulai-programok/herbis-ad-salutem-muzeumok-oszi-fesztivalja

7. Töltsük fel a kamrát! – Múzeumok Őszi Fesztiválja október 8.
Ladics Lászlóné Kliment Margit, a gyakorlott háziasszony alig várja, hogy megoszthassa praktikáit a program résztvevőivel. Az ő célja is az, ami a szervezőké: a 21. század embere könnyebben indulhasson el a fenntarthatóság útján. A szobaszínház határait súroló bemutató fókuszában a ház kamrája és az ősszel aktuális munkák állnak.

8. Garantált programok a Gyulai várban október 8.
https://www.visitgyula.com/hu/gyulai-programok/garantalt-programok-a-gyulai-varban2?instance=533262

9. Szüreti Forgatag a Gyulai Plinka Manufaktúra Kft területén október 8. 14 órától. – a Város Német Nemzetiségi Önkormányzata programja.
PROGRAMOK:
14:00 Német nemzetiségi tudástár – Békés megyei német közösségek tudásátadása (népdal, tánc, népviselet bemutatása, mondások német nyelven, hajviselet, német ételek bemutatása)
15:00 Zenél a Kierkrain Zenekar – Németkérből
Gyerekeknek sok-sok színes program!
Német nemzetiségi ételek kóstolója
16:00 A szüreti forgatag kezdeteSzüretelés, szőlőpréselés, népi játékok gyerekeknek, felnőtteknek (szőlőlopás, seprűtánc, szőlőtánc, mustkóstolás)
17:00 Vacsora – Dám- marhapörkölt zsemlegombóccal
A rendezvényre jegyek elővételben kaphatóak a Németvárosi Óvodában 2500 Ft / fő áron.
A helyszínre Kisvonat indul a Németvárosi Templomtól (Apor tér) 14 órakor. Visszafelé 18, 19 és 20 órakor

10. Polgárházak mesélő kertjei – Múzeumok Őszi Fesztiválja október 9. 14 óra.
Mitől különleges az emlékház udvarán álló gesztenyefa? Hogyan alakult ki a kert rózsalugasokkal hívogató mai formája? Képzeletünkben kinyílnak a századforduló polgárházainak kapui, hogy bepillantást nyerhessünk a régi korok meghitt kertjeibe.11. Táncház a Suttyomba Zenekarral október 10-13.
Tanítanak: az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai
Kiegészítő program: Bábika Játszóház

12. William Somerset Maugham: Imádok férjhez menni – szindarab az Erkel Ferenc Művelődési Központban október 11. A Pesti Művész Szinház előadása.
Jegyár: 5000 Fthttps://www.visitgyula.com/hu/gyulai-programok/william-somerset-maugham-imadok-ferjhez-menni

Először Magyarországon! „Tuning és Retro Fesztivál” Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Parkban 2022. október 7-9.

A Vasúttörténeti Park jövő heti nagyrendezvényéről érkezett sajtóértesítés. Szeretnénk erre felhívni Minden Autókedvelő és Családi Programokra áhítozó Érdeklődő figyelmét!!

Először Magyarországon!
„Tuning és Retro Fesztivál” Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Parkban 2022. október 7-9.Ősszel egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
A Tuning Show és az Oldtimer Show szervezők egy különleges autós rendezvényt hoznak létre a fővárosban. Október 7-9-ig a Magyar Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összekapcsolásával, 10 hektáros fesztiválterület jön létre. Hatalmas fesztivált rendezünk:
„Tuning és Retro Fesztivál” -október első hétvégéjén megtelik a park csodamasinákkal.A fő látványosság a mozdony-fűtőházban lesz! A mai kor csúcs-autói a legszebb oldtimerekkel együtt lesznek kiállítva. Külön tematika lesz a retro tuningautók, vagyis a felspécizett oldtimerek. A szocialista kor egyszerű autóiból álmodott költeményeken
csodálkozhat majd a közönség.
A fesztivál családbarát! A gyerekeket hatalmas állatsimogató és interaktív termelőeszköz kiállítás várja. Saját maguk által morzsolt kukoricával etethetik meg az állatkákat. Ingyen
használható játékok, kézműves foglalkoztató és díjmentes arcfestés várja a gyerekeket. A  tájházban a látogatók megkóstolhatják az igazi Csabai kolbászt. Nem csak autórajongóknak  szól a Tuning és Retro Fesztivál!Hagyományőrző programokba és a magyar gasztronómiába is belekóstolhatnak a látogatók. A  nagyobbik parkban háztáji vásár is lesz: Kézműves utca, Gasztro utca és Vásártér.
A vasutas nosztalgiajárművek szerelmesei számára életre kelnek a park leglátványosabb járművei. Fel lesz fűtve egy igazi gőzmozdony, a hatalmas Truman. Ki lehet próbálni a sínautót, a lóvasút, a hajtányokat és a mozdonyforgatózást.A rendezvényre autóval érkezők díjmentesen parkolhatnak a park mögötti parkolókban. A helyszín többféle tömegközlekedéssel is megközelíthető. Motorkerékpárral és kerékpárral
érkezőknek külön részt jelölünk ki a P1 jelű parkolóban.
A díszkútnál és a játszótéren piknik helyeket alakítunk ki a családoknak, ahol elfogyaszthatják az uzsonnájukat. A beléptetésnél a kisgyerekes családok behozhatják a szendvicset és a teát. A
házias ízekre vágyók sem maradnak éhen! A nagyobbik és a kisebbik parkban is kitelepülő  sütödék szolgálják ki az éhes látogatókat.
A belépőjegyek elővételben kedvezményes áron vásárolhatók meg, okt. 2-án éjfélig. Ezután a helyszínen, a fesztivál nyitvatartási idejében lehet megvásárolni a jegyeket SZÉP kártyákkal,
bankkártyával és készpénzzel.
A rendezvényről folyamatosan frissülő információk itt találhatók: www.trf.hu
Vegyél rész facebook nyereményjátékunkon: oszd meg valamelyik posztunkat! Ezzel részt  veszel a belépőjegy nyeremény-sorsoláson.
“Élményekben gazdag szezonbúcsúztató fesztiválozás kívánnak a szervezők!
Laci, Balázs és Tamás.”
Köszönjük! A Rendezvényfigyelő-Rendezvénykínáló szívesen ajánlja MINDENKINEK!!
Bővebb információk itt: www.trf.hu