2021. májusi nyitás a Novohrad-Nógrád Geopark részeiben.

2021. májusi nyitás a Novohrad-Nógrád Geopark részeiben.

“A legújabb koronavírus járványügyi rendelkezések értelmében 2021. május 1-től igazgatóságunk bemutatóhelyei, turisztikai célú barlangjai újra fogadhatnak látogatókat.

1. Szeretettel várja a kirándulókat az Ipolytarnóci Ősmaradványok csapata, ahol a sétálójegy megváltásával szabadon, az óvintézkedések betartásával, védettségi igazolvány nélkül is megtekinthetőek a bemutatóhely szabadtéri részei. Azonban a belső terekben és a geológiai tanösvényen csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők tartózkodhatnak.

2. A Baglyaskő Vár Természetvédelmi Látogatóközpont szabadtéri részei is korlátozás nélkül, a járványügyi intézkedéseket betartva látogathatóak nyitvatartási időben.

3. Igazgatóságunk turisztikai célú barlangjai is újra kinyitnak, így megcsodálhatóak a Szent István- barlang cseppkövei és a világszinten is különleges Anna-barlang mésztufa képződményei. Barlangjaink látogatása a hatályos rendelkezések alapján korlátozáshoz kötöttek, indulás előtt honlapunkon kérjük tájékozódjanak ezekről.

4. A Szilvásváradi Nemzeti Parki Védjegyes Termékeket árusító bemutatóhelyünk is nyitva, ahol immunerősítő teákat, házi szörpöket, védjegyes mézeket, kozmetikai termékeket is vásárolhatnak. Igazgatóságunk széles könyv és kiadvány kínálata is elérhető a bemutatóhelyen. Kérjük a látogatás során viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot.

5. A Szilvásváradon kirándulókat várja a Millenniumi Kilátó is.

6. A Mátrát járva érdemes betérni a Mátrafüreden található Harkály Házba, ahol interaktív kiállítás keretében mutatjuk be a Mátra élővilágát.

Szeretettel várjuk a látogatókat, de kérjük, látogatás előtt mindenképpen tájékozódjanak honlapunkon az esetleges korlátozásokról!”

2021. május 2-án nyit a Füleki vár /Filakovo/
A füleki vár májustól ismét tárt kapukkal várja a látogatókat! Ettől a hónaptól kezdve a Vármúzeum igazgatása alá tartozó Városi Honismereti Múzeum és Nógrádi Turisztikai Információs Központ is nyitva tart. Az érdeklődők a megszokott nyitvatartási időre számíthatnak. A Városi Könyvtár, amely szintén az intézmény részlegeként működik, újra keddtől szombatig üzemel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .