2020. június 3. Ma van a Tej Világnapja!

A mai nap híre ez az értesítés:

2020. június 3. Ma van a Tej Világnapja!

Ma online focival Xbox-ot is nyerhetsz !
A Tej Világnapján online rúghatnak tizenegyeseket a gyerekek valódi focilabdákért !Rendhagyó módon ünnepel a Tej Terméktanács. A világban kialakult
veszélyhelyzetre tekintettel az idén a hazai Tej Világnapot online rendezik meg. A tej és tejtermékek ünneplésének alkalmából a szervezet újító megoldással, „Tejszív 11-es rangadó” címmel online bajnokságra hívja ki az országot. A mai napra nyereményjátékot szervez a Tej Terméktanács, számos színes programmal, sztárszakácsokkal és közismert emberekkel kiegészítve. A gyerekeket és felnőtteket virtuális tizenegyes lövő versenyre várják, a legjobbak Xboxot nyerhetnek, de kisorsolnak több focilabdát és egyéb nyereménytárgyakat is. Az idei kampányt az Édes Kettes, a Lila füge, LázárChef, valamint népszerű influenszerek, Viszkok Fruzsi és Dobó Ági is támogatják.

A nyeremények között lesz 3 Xbox One S FIFA20 játékokkal kiegészítve és 16 Tejszív nyereménycsomag, benne focilabda, kulacs, tornazsák és bögre.
Amíg a gyerekek játszanak, a szülőknek Lázár Chef és Lila füge gasztro-oldalait érdemes követni, ahol ma rögös túróból készítenek el saját recepteket. Azért ebből, mert a rögös túró nemrég kapott európai uniós védelmet: azaz csak hazai gazdaságból származó tejből és hagyományos eljárással készíthető el.
A Tej Világnapi kampányt ismert influenszerek – Viszkok
Fruzsi és Dobó Ági – is támogatják: nemcsak felhívják a figyelmet a hazai gazdaságból származó tejtermékek minőségére, hanem el is mesélnek néhány személyes sztorit a világnap kapcsán. Az Édes Kettes műsorban pedig június 4-én készül rögös túrós recept.

A világnap kapcsán Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezetője elmondta:
„A kialakult járványhelyzet ellenére is folyamatosak a kiskereskedői tej-megrendelések, az emberek ugyanúgy szeretik és veszik a hazai tejet és az abból készült termékeket. Március eleje és április közepe
között több mint 50%-kal több tejet adtunk el, mint korábban, de tejfölből, vajból, kefirből és sajtból is több mint 10 %-kal több fogyott, mint egy évvel korábban.
Ha a fogyasztók a dobozon a Tejszív logót látják, akkor biztosak lehetnek abban, hogy kiváló minőségű, Magyarországon készült tejet, tejterméket
fogyasztanak.”
Magyarországon egyébként kevesebb tejet fogyasztunk, mint az Európai Unióban: 2018-ban az egy főre eső fogyasztás hazánkban 54,6 liter, míg az EU-ban 57 liter volt. A tej és tejtermékek koncentráltan tartalmaznak az emberi szervezet számára fontos és nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat.
Naponta legalább fél liter tejet vagy ennek megfelelő tejterméket kellene fogyasztanunk, azaz kb. 10 dkg sajtot vagy esetleg egy-egy krémtúrót vagy akár két szelet vajaskenyeret.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .