2018-ban Kitűnő Szőlőtermés Várható! – az ONTE sajtóértesítése a Vince-napi Vesszővágásról.

2018-ban Kitűnő Szőlőtermés Várható! – az ONTE sajtóértesítése a Vince-napi Vesszővágásról.“A Vince-napi vesszővágás során az idei évben várható termést is megjósolták. Kalmár István mórahalmi hegybíró alaposan megvizsgálta a lemetszett vesszőket. A szőlővesszők beértek, az azokon található rügyek és mellékrügyek szép zöldek voltak. Elmondása szerint, amennyiben a hőmérséklet nem megy -15 fok alá, idén jó termés várható.”“Közel tizenöt borrend érkezett határainkon belülről és túlról az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, 2018 első rendezvényére.

Az ünnepélyes megnyitót követően a Szegedi tanyára sétáltak a megjelentek. Az ópusztaszeri Vince-napi vesszővágás program alapja az a hagyomány, miszerint Szent Vince vértanú napján (január 22.) tájegységenként különbözőképpen megjósolják a várható szőlő- és bortermést. Az Emlékparkban a Vince-vessző levágásával történik a jövendölés.
A rendezvény keretében idén is két új taggal bővült a Szent Vince Borrend. A játékos próbatételeket és az avatást követően, az újbor kóstolásával zárult az idei rendezvény.”

Köszönjük a tájékoztatást.